Emballasjemerking og kildesortering

Kildesortering er viktig, særlig hvis det gjøres riktig. Når det gjelder emballasje skal det være et piktogram påtrykket, som forteller deg hvor det skal sorteres. Når piktogram er trykket på emballasjen, vil dette gi en ekstra påminnelse til daglig sortering og dermed økte mengder riktig sortert emballasje.

Effektiv og riktig kildesortering er viktig

Emballasje er en uunngåelig del av en forsvarlig distribusjon og oppbevaring. Ikke minst når det gjelder næringsmidler. Naturlig nok fører emballasje også til mye avfall på brukerstedene. Denne emballasjen må kildesorteres riktig.

Avfallssymboler gir et godt bilde på hva som kan sorteres. Piktogrammene, som er felles for hele Skandinavia, har en gitt fargekode, som alle leverandører skal følge. Dette gir en enkel identifikasjon. I tillegg er det ofte en beskrivende tekst ved siden av piktogrammet. I enkelte tilfeller der det ikke mulighet for farget trykk på piktogrammet, brukes en svart/hvit versjon, fortsatt med beskrivende tekst.

 Last ned dokumentasjon du trenger for å gjenbruke Mills Majones spann

        Riktig merking av emballasjen er en forpliktelse vi ikke tar lett på

Alle bedrifter som sender emballerte produkter ut på markedet er forpliktet til å sikre resirkulering av emballasjen. Piktogrammer som er trykket på emballasjen vil bidra til å gi en ekstra påminnelse til daglig sortering. Dermed økes mengden riktig sortert emballasje. Emballasjen vår vil i tillegg merkes med med Grønt Punkt-symbolet for å tydeliggjøre at det er betalt vederlag og dermed tatt miljøansvar i et godkjent retursystem.

Merkeordningen for emballasje håndteres av Grønt Punkt Norge. Ønsker du mer informasjon om emballsjemerking og muligheten til å laste det riktige piktogrammer til eget bruk, kan du gå inn på Grønt Punkt sine sider.

Vårt mål er at alle produktene fra Mills skal være merket med disse symbolene innen utgangen av 2021.

Lyst til å gjøre kantinen mer klimavennlig, men usikker på hvordan? Les mer om hvordan du kan redusere klimaavtrykket i kantinen i denne saken. 

Fargen på emballasjen er viktig

Fargen på plasten er viktigere enn du kanskje tror. Noe så enkelt som å skifte fra sort til blått kan gjøre tonnevis med plast  gjenvinnbar!

Våre sorte sildespann ble som eksempel ikke lest riktig i resirkuleringsanlegget og havnet derfor i restavfallet. Løsningen på dette var opplagt; "bare" endre fargen på bøttene og lokkene til en lesbar farge! Som sagt, så gjort.

Ved å endre fargen på 1,3kg sildebøtter og tilhørende sildelokk fra sort til blått,  lar disse seg nå  detektere og sortere riktig som polypropylen i sorteringsanleggene. Med andre ord; nå gjennvinnes de på riktig måte. Dette innebærer at 2,9 tonn sildebøtter og 0,7 tonn sildelokk pr år kan gå til materialgjenvinning istedenfor å havne i restavafallet for brenning.

Det er ikke bare materialet og fargen som kan justeres for få en god miljøgevinst. Ved å endre fra runde til firkantede spann på  Mills og Delikat storkjøkkenspann  til majones og salater, ble miljøet spart for nesten 40 % av transportvolumet på disse produktene samlet. Samtidig gjør firkantende bøtter det enklere for deg å ha en god og effektiv plassutnyttelse på kjøla.

Mills jobber målbevisst med bærekraft. Les gjerne mer om hva vi gjør i denne saken. Kanskje du plukker opp noen gode tips du kan bruke på ditt eget kjøkken?

Gjenbruk før resirkulering er også Bærekraft i Praksis 

Har du lyst til å redusere forbruket av plast på storkjøkkenet ditt? Det finnes endel tom emballasje fra matproduksjon som du kan bruke om igjen med god samvittighet, før de kildesorteres og gjenvinnes. Våre spann med Mills Majones og Delikat Salater egner seg godt til gjenbruk. For sikkerhets skyld bør du vite at emballasjen er godkjent for gjenbruk av Mattilsynet og ha nødvendig dokumentasjon fra leverandøren på at emballasjen tilfredsstiller kravene for gjenbruk. For våre spann til majones og på 9,5 kg og 5 kg og til salater i 2,5 kg kan du få denne dokumentasjonen av oss. 

 

Her er dokumentasjonen du trenger