Blåplast)Fargen på plasten er viktigere enn du kanskje tror. Noe så enkelt som å skifte fra sort til blått kan gjøre tonnevis med plast  gjenvinnbar!

         

Bare ved å skifte EN farge blir 3600 kg plast nå riktig kildesortert og resirkulert 

Tilpasninger og oppjusteringer av emballasje er en kontinuerlig prosess, for at de til enhver tid skal være så bærekraftige og enkle å resirkulere som mulig. Selvsagt uten å kompromisse på alle krav til transport og kvalitet på produktene. Utviklingen på emballasjefronten og i resirkuleringprosessene gir stadig nye muligheter for å nå nye bærekrafts mål. Det er ikke alltid enkelt, men noen ganger er løsningen på en emballsjeutfordring heldigvis ikke så komplisert.

 

NOEN GANGER ER DET EKSTRA NYTTIG MED EN LITEN "FIELDTRIP"

En ting er å finne nye løsninger i teorien på skrivebordet, men det kan være smart en gang iblant å besøke stedene "hvor ting faktisk skjer". Et besøk på et resirkuleringsanlegg viste raskt at ikke alt var helt som det skulle når det gjaldt resirkulering av noe av emballasjen vår.

Våre sorte sildespann ble ikke lest riktig i resirkuleringsanlegget og havnet  derfor i restavfallet. Løsningen på dette var opplagt; "bare" endre fargen på bøttene til en lesbar farge! Som sagt, så gjort.

Ved å endre fargen på 1,3kg sildebøtter og tilhørende sildelokk fra sort til blått,  lar disse seg nå  detektere og sortere riktig som polypropylen i sorteringsanleggene. Med andre ord; nå gjennvinnes de på riktig måte. Dette innebærer at 2,9 tonn sildebøtter og 0,7 tonn sildelokk pr år kan gå til  materialgjenvinning istedenfor å havne i restavafallet for brenning.

Mills jobber målbevisst med bærekraft, med stort fokus på blant annet matsvinn og emballasje. Det er mye å ta hensyn til, men det er ikke nødvendigvis så mye som skal til for å lykkes. Ikke er det hemmelig  heller. Her kan du lese mer om hva vår bærekraftstrategi innebærer. Kanskje blir du inspirert til å finne noen lignende tiltak du kan gjøre på ditt kjøkken. 

        FASONGEN PÅ EMBALLASJEN Betyr også noe

Det er ikke bare materialet og fargen som kan justeres for få en god miljøgevinst. Ved å endre fra runde til firkantede spann på  Mills og Delikat storkjøkkenspann  til majones og salater, ble miljøet spart for nesten 40 % av transportvolumet på disse produktene samlet. Samtidig gjør firkantende bøtter det enklere for deg å ha en god og effektiv plassutnyttelse på kjøla.  

 

Gjenbruk før resirkulering er også Bærekraft i Praksis 

Mye av emballasjen egner seg godt til gjenbruk før de kildesorteres og resirkuleres. Våre spann på Mills Majones og Delikat Salater egner seg godt til å brukes igjen. For å bruke emballasje om igjen må du vite at emballasjen er godkjent for gjenbruk av Mattilsynet og ha nødvendig dokumentasjon fra leverandøren på at emballasjen tilfredsstiller kravene for gjenbruk. For spannene til Mills Majones på 9,5 kg og 5 kg, og Delikat Salater i 2,5 kg, deler vi gjerne denne dokumentasjonen med deg. 

 

Her er dokumentasjonen du trenger