Salsa er spansk for «saus». Denne populære sausen har røtter tilbake til både de gamle Aztekiske og Mayanske kjøkken. Tradisjonelt har salsa blitt brukt som en smaksrik kombinasjon av tomat, chili, løk og urter – en enkel og frisk saus som løfter smakene i retter. I det norsk kjøkken forbindes salsa ofte med meksikansk mat og spesielt som en viktig ingrediens i taco. Men salsa har så mange flere bruksområder enn bare som tilbehør til taco. Det viktigste er at salsaen du bruker er laget av gode ferske råvarer og har en litt crunchy tekstur med gode biter. I denne artikkel ønsker vi å gi salsaen litt oppmerksomhet og gi deg noen ideer til nye bruksområder som kanskje kan friste å teste ut.

Salsa i nye retter
Ja, visst er en fersk god salsa et helt naturlig og veldig godt tilbehør til Taco. Men, det er ingen grunn til å stoppe der! En god tomatsalsa er perfekt som base for å lange mange ulike retter. Å starte med en ferdig fersk salsa kan gjøre jobben raskere og enklere for deg.
Hva med å lage en ny frokost- eller lunsjrett med opphav i Midtøsten? Shakshouka er en fargerik, smakfull og enkel rett. Den består av egg posjert i en saus av tomater, løk, hvitløk, chili og ulike krydder. Lager du den med Mills Salsa er det en lite tidkrevende rett å servere.
Denne oppskriften på Chili con Carne lager du raskt om du bruker ferdig salsa som base. Dropper du kjøttet, er veien kort til en velsmakende vegetarrett.

Salsa som suppebase
Salsa som base til suppe er kanskje ikke det første du tenker på. Faktisk fungerer det veldig godt! Vi har laget tre oppskrifter på baser som er enkle å tilpasse om det er fisk-, kjøtt- eller grønnsaksuppe du ønsker å lage.
På Mills Kokkeknep deler vi tre måter å bruke salsa som base for å lage enkle gode supper. Ta en titt på Bouillabaisse som på bildet, i tillegg til en Minestronessuppe eller en Cassoulette.
Mills Salsa er en allsidig smaksbase. Den kan spare deg for tid, reduserer svinn og gi deg mulighet til å skape velsmakende retter, selv med enkle råvarer og begrenset bemanning. Skulle du få noe til overs går det helt fint å fryse den.

Salsa som enkel smaksetter
Tomatsaus er populært hos både voksne og barn. Med tomatsalat som base er det gode muligheter god for å tilby nye retter som faller i smak hos de fleste.
Et eksempel er dette tipset om å servere kylling med salsaris. En veldig enkel måte å lage en fargerik rett med mye smak som både ser fristende ut og som smaker veldig godt!
Salsa egner seg godt i både wraps, wok, pasta og hvorfor ikke i en foccacia? Ønsker du en rask pizzasaus, er det bare å blande inn hakkede hermetiske eller ferske tomater og oregano. Så enkelt og så godt!
Håper du fant noen smarte tips som frister å teste!
