I en verden hvor hverdagslivet til gjestene ofte kan føles hektisk og rutinepreget, er det noe magisk med å kunne forvandle vanlige måltider til små øyeblikk av luksus. Det beste av alt? Du trenger ikke veldig dyre ingredienser for å skape "gourmetopplevelser" for gjestene dine. Med noen enkle triks kan du enkelt heve retten til nye høyder. Mulighetene er mange. Nedenfor viser vi fire kjappe ideer. Kanskje du blir inspirert til å teste ut noe nytt?
Vi serverer stadig vår Delikat Sild i nye og spennende kombinasjoner. Her byr vår mann Simon i Bergen på noen superenkle, litt uvante og veldig godt mottatte silderetter. Perfekt på førjulsbuffeter eller når du ellers vil by på noen skikkelige godbiter.
Kunne du tenke deg å hente inspirasjon til matlaging fra dine forfedre? En teknikk som utfordrer smaksløkene, konserverer matrestene og viser at du følger de rette matlagingstrendene akkurat nå. Lær deg å la maten gjære kontrollert.
Den egentlige opprinnelsen til majones er omstritt. Mest utbredt er historien om at den ble oppfunnet nærmest ved en tilfeldighet den 18.april 1756, da Hertugen av Richelieu invaderte Menorca og inntok havnebyen Mahon. Majones har temmelig sikkert fått navnet sitt derfra, men den het egentlig "Aioli Bo" og var allerede på plass i oppskriftssamlinger i 1745. Uansett opphav, majones er en flott og anvendelig saus som i utgangspunktet er en enkel emulsjon av olje, egg og noe syrlig, som eddik eller sitron. Nå, over 275 år senere, er den mer utbredt og elsket enn noensinne i profesjonelle kjøkken verden over.
For mange er toast kun en rask frokost, en enkel skive ristet brød, påsmurt litt margarin og toppet med f.eks marmelade eller en osteskive. Toast er noe langt mer enn det, men allikevel alltid enkelt.