Perioden nå før jul er en viktig og hektisk periode for alle i serveringsbransjen. I Mills Proff Partner har vi mange faglærte kokker og bakere. Vi ønsker å dele av vår matfaglige kompetanse og ba dem om oppskrifter og tips som kan gi deg inspirasjon til retter som både er smakfulle, effektive og enkle å sette på menyen. I denne artikkelen byr vi på noen av de "litt utenom det vanlige" tipsene deres.
Av og til er det gøy å kunne by på noe litt utenom det vanlige. Det være seg en spesiell kombinasjon av smaker og råvarer eller en kreativ måte å legge opp maten og servere den. Eller begge deler samtidig. Her er kokkene våre sine fem bidrag til noe litt utenom det vanlige.
Vil du ha enda flere ideer? Da vil du ha glede av denne: Sett fargerike salater på førjulsmenyen.
Portvinsmarinert sild som julesnacks
Dette er muligens en litt uvant kombinasjon, men de fleste blir overrasket over hvor godt en vanlig sprø pepperkake passer med en mild, portvinsmarinert sild og skarp blåmuggost. Litt sødme i form av en halv drue avrunder det hele
Her har vi brukt Delikat Sursild
NISSEBARNAS JULEFROKOST MED STRYHNS POSTEI
En solid frokost som selvsagt kan serveres til voksne også.
Søt eller salt vaffel er opp til deg, begge deler fungerer fint. For å friske opp postei og rødbetesalat er det lille ekstra her, syltede klementiner. Lekende lett å lage samtidig som det er akkurat passe søtt og syrlig.
I denne oppskriften har vi brukt Stryhn's Dansk Grov Leverpostei og Mills Rødbetsalat
Mills CHILIKREPS-salat lagt på et tynt lag med kokte poteter
Denne litt uvante, men spennende kombinasjonen topper vi med syltet fennikel og mandarinbåter. Prøv den og begeistre gjestene dine med et bugnende og fristende smørbrød.
I denne oppskriften har vi brukt Mills Chilikreps-salat
GLØGGMARINERT SURSILD
Både sursild og gløgg er faste innslag på menyen når det nærmer seg jul, så hvorfor ikke kombinere dem.
Sild tar da også pent til seg smaken av søt gløgg. Her har vi brukt Tomtegløgg og servert gløggsilden på et smørbrød, men den kan like godt serveres i et fint glass eller bolle på et sildebord eller buffet.
Utgangspunktet her er Delikat Sursild
"FRA JORD TIL BORD"- en litt spesiell posteiservering
En enkel, men ganske annerledes og morsom måte å servere postei på.
På bildet her ser du lagene i denne retten helt tydelig, men server den gjerne i en liten kaffekopp så gjestene får seg en liten overraskelse med på kjøpet.
I denne oppskriften har vi brukt Stryhn's Dansk Grov Leverpostei og Mills Dansk Remulade