Sjokoladekake! Enten det er en spesiell dag, anledning eller du ganske enkelt bare har lyst til å by på noe ekstra. Sjokoladekake er bankers. Lett å lage og et godt bidrag til lønnsomheten. Det er enkelt å variere en sjokoladekake også. Enten med å tilsette smaker til selve kaken eller som her; variere med forskjellig glasur. Her er fire forskjellige toppinger som hver bidrar med sitt særpreg på sjokoladekaken.
Det finnes mange oppskrifter på sjokoladekake. Her er to, en grunnoppskrift fra Baker- og konditorlandslaget og en gastronormtilpasset oppskrift.
Klassisk god med sjokoladeGANANCHE
Sjokolade på sjokolade? Går helt fint det. For å gjøre en ekstra snerten vri på det har vi toppet med appelsinskall og frysetørkede bringebær. Hakkede nøtter fungerer også bra.
Her er oppskriften på god sjokoladeganache
Et annet sjokoladealternativ verdt å prøve er en sjokoladekrem med kaffe.
Syndig søtt med marengs
Silkemyk Italiensk marengs gir et lite luksuspreg til sjokoladekaken. Brenn den lett med flamberingsbrenner og dryss over litt revet sjokolade, så smaker den himmelsk.
Friskt med SitronKREM
Sitronkrem er kanskje ikke den vanligste toppingen på en sjokoladekake, men den friske sitronen kombinerer godt med sjokoladen. Litt søte og sprø smuler på toppen pluss sitronmelisse gir litt variasjon i konsistens. Verdt å prøve.
EKsTRAVAGANT MED OSTEKREM
Ostekrem med Mills №1 og kremost er et flott, litt mindre søtt alternativ til vanlig melisglasur. Avslutt med litt finhakkede mandler eller nøtter og limezest på toppen.