Har du ikke utforsket mat fra Midtøsten ennå? Her får du 5 gode grunner til hvorfor denne typen matretter er perfekte å servere i kantina eller på storkjøkkenet!
Fargerik mat kan gi økt matlyst hos syke og eldre, og det er ikke alltid så mye som skal til. Her får du rådene som viser deg hvordan du enkelt kan sette farge på maten.
I mer enn 14 000 år har menneskene forsøkt å forlenge matens holdbarhet på ulike måter. En konserveringsmåte som har blitt litt glemt i mange kjøkken er sylting. Hvorfor ikke prøve det? Det tar vare på gode råvarer og samtidig kan du skape et fint miljø på spisestedet ditt med fargerike, fristende glass med lekkert innhold!
Kunne du tenke deg å hente inspirasjon til matlaging fra dine forfedre? En teknikk som utfordrer smaksløkene, konserverer matrestene og viser at du følger de rette matlagingstrendene akkurat nå. Lær deg å la maten gjære kontrollert.
Her er et av mine beste kokkeknep for å ta vare på rester som har hopet seg opp gjennom uka. Da slipper du å la restematen gå i søpla og tar opp kampen mot matsvinn!
Plantebasert mat tar en stadig større andel av vårt kosthold. Det er egentlig verken en trend eller særlig nytt. I Midtøsten har de spist plantebasert i århundrer.
I 2018 skrev The Guardian: «Om dette er året hvor veganisme blir mainstream – slik alle trendkommentatorer og markedsanalytikere ser ut til å være enige om – er det ingen enkeltstående grunn til dette, men en perfekt plantebasert storm av ulike faktorer». Videre ble år 2019 spådd til å bli veganismens år av The Economist. I 2021 har over en halv million briter forpliktet seg til å bare spise vegansk i en måned, ifølge The Guardian.
Mills Majones er godt kjent i kjøkkenet. Det har den vært siden 1951. De fleste storkjøkken, i all beskjedenhet kanskje til og med alle, bruker majones på en eller annen måte i matlagingen. Fordi majones smaker godt, er allsidig i bruk og er lett å kombinere med de fleste andre smaker.
Poteten er et sikkert kort å ha på lager!
Har du poteter i en eller annen form tilgjengelig, får du gjort mye. Kommer det mange gjester samtidig som du kanskje sliter med kjøkkenkapasiteten din?
Ikke la restematen gå i søpla, men anstreng deg for å unngå matsvinn. Her er vårt beste kokkeknep for å ta vare på rester som har hopet seg opp på kjøla gjennom uka.