Her er et av mine beste kokkeknep for å ta vare på rester som har hopet seg opp gjennom uka. Da slipper du å la restematen gå i søpla og tar opp kampen mot matsvinn! 

Det er bortimot uunngåelig. Noen rester vil det alltid stå igjen på kjøla fredag ettermiddag etter en uke med matservering. Pleier du å kaste restene? Slutt med det! Matsvinn er en av de store miljøutfordringene i den vestlige verden i dag.  En mulighet er å pakke restene godt inn, og la dem stå kjølig over helgen, men jeg har en enda bedre løsning!

Få en god start på uka

Bruk restene til å lage en base som er klar til bruk på mandag. Da bruker du litt ekstra tid på fredag som du sparer inn igjen på mandag. Da kan du starte uka med svært kort vei til ukas første gode lunsjrett. Det er enkelt som bare det!

Lag en grønnsakssaus av restene du har av tomater, paprika, løk, salat, spinat,  gryn- og kornsalater og korn osv. Bland det sammen i en kjele, kok det opp og finn fram stavmikseren. Deretter kjøler du ned grønnsaksblandingen og setter den kaldt over helgen.

Vipps, så har du en base du kan bruke til det du måtte ønske for eksempel en gryterett, men det er også mange andre bruksområder. 

Hva med en grønnsakssuppe?

En annen smart måte å bruke grønnsaksbasen på er å, knekke noen egg oppi og la retten gjøre seg ferdig i ovnen. Denne retten heter Shakshouka. Det er en spesialitet i det nordafrikanske og jødiske kjøkken, hvor man posjerer egg i en saus av tomater og andre grønnsaker. Retten kan spises til frokost, den blir også perfekt lunsjrett med masse smak. Den er lettvint, og du unngår matsvinn.

Resteblandingen din egner seg også godt som grunnlag for en varmende grønnsakssuppe. Den kan du for eksempel servere med krutonger av brødrester som du toaster i ovnen. Mulighetene er mange. 

Finn inspirasjon her!

Har du planlagt så godt at du ikke har nok rester til å lage en egen rett? Da kan du blande dem i andre varer du har på lager.

Få inspirasjon av våre konsepter Bland og server og Ett produkt - mange muligheter. Der finner du mange gode ideer til hvordan du enkelt kan lage spennende smakskombinasjoner til menyen din.

Lykke til med dine egne gode kombinasjoner av matrester og arbeidet med å bekjempe matsvinn på din arbeidsplass!