Beste majonestriks

Mills Majones er godt kjent i kjøkkenet. Det har den vært siden 1951. De fleste storkjøkken, i all beskjedenhet kanskje til og med alle, bruker majones på en eller annen måte i matlagingen. Fordi majones smaker godt, er allsidig i bruk og er lett å kombinere med de fleste andre smaker.

 

Som regel brukes majones til forskjellig påsmurt,  som tilbehør og kald saus til skalldyrretter, som garnityr, som base for potetsalater eller til dressinger/dipper, men den kan faktisk brukes til en god del mer enn dette.  Vi har funnet frem til tre smarte måter å benytte majones på som er litt utenom det mest vanlige. Kanskje det er noe du vil ha lyst til å prøve også?

1. Grønnsaker ovnsbakt med majones

Ovnsbakte grønnsaker er enkelt og gir mye smak. Godt resultat kan det også bli med grønnsaker som paneres og stekes i ovn. Med majones kan du lage spennende ovnsbakte grønnsaker veldig enkelt med et godt resultat.

Det du trenger er egentlig bare majones og den/de grønnsaken du vil tilberede i ovnen. I tillegg kan du bruke griljermel eller panko, pluss smaksettere som krydder og f.eks parmesan.  Så er det bare å blande grønnsakene i majonesen og de andre ingrediensene du smaksetter med, ha det i en ildfast form eller gastronorm og bake det i ovnen. Resultatet er saftige grønnsaker med mye smak.

De kan serveres  som en egen rett, en komponent i et vegetarmåltid eller som tilbehør til det meste av andre varmretter. Vi har brukt denne fremgangsmåten og laget retter med brokkoli, asparges, blomkål og også en variant av ovnstekte poteter.  Har du først testet denne måten å tilberede grønnsaker på, tipper jeg at du fort får lyst til å prøve det samme med andre grønnsaker også.  

Ta en kikk på denne saken. Her finner du garantert noen majonesfakta du ikke visste om fra før. Eller meld deg på bloggen vår. Da får du  nyttig tips, inspirasjon og oppskrifter rett i innboksen hver uke.

Meld deg på bloggen

2. Pensle fisken med majones før den går på grillen

Fisk kan ha en lei tendens til å sette seg fast på grillrister og trenger å pensles godt med olje eller lignende før den grilles.

Dette «eller lignende» kan gjerne være majones. Pensler du begge sidene av fisken du skal grille, får du en fisk som ikke blir lett svidd og slipper grillen lett uten å etterlate unødige rester.  For ekstra smak kan du også smaksette majonesen som du ønsker på forhånd. Metoden er like smart om du steker i grillpanne istedenfor på grillen. Her kan du se et eksempel med grillet kveite.

 

3. Toastsmøreren – Spre majones på utsiden av toasten

Toast er selvsagt superenkelt å forberede og tilberede i panne, ovn eller i et toastjern. Vårt majonesknep er ganske enkelt å smøre begge stekeoverflatene på toasten før den stekes. Da får du en toast  som hverken setter seg fast eller føles fet etter stek, samtidig som den har fått et lekkert fristende utseende. Et enkelt og effektivt knep.

OBS, ikke glem at majones, gjerne med en smaktilsetning, inne i toasten ikke er noen dårlig løsning det heller.

Vi holder fast ved den tradisjonsrike måten å lage majones på – med ferske egg fra norske høner. Slik har vi gjort det siden Mills Majones ble lansert i 1951, og det tenker vi å fortsette med. Om du lurer; ja, alle eggene i Mills Majones er fra frittgående høner. Her finner du hele vårt sortiment av Mills Majoneser og Remulade.

Kan vi hjelpe med mer inspirasjon?  Flere oppskrifter som gjør det enkelt å variere menyen din, finner du på millsproffpartner.no. Vel bekomme!

 

Gå ikke glipp av masse spennende saker med kantine og storkjøkken i fokus. 

Meld deg på bloggen