pølsefest

Pølsefest er ikke bare forbeholdt barnebursdagene. Arranger en skikkelig pølsefest og du vil garantert få mange fornøyde gjester. Her får du tipsene til en pølsefest gjestene sent vil glemme. 

Det er ikke bare barn som setter pris på en skikkelig pølsefest. Også voksne lar seg friste av gode pølser med masse digg tilbehør. Skal du arrangere en pølsefest for gjestene bør du ha et rikt utvalg av tilbehør med flere smakskombinasjoner enn vanlig.

Pølsene bør være av høyere kvalitet med flere smaksvariasjoner enn de ordinære grill- og wienerpølsene. Det betyr ikke at du må utelate klassikerne. Det finnes også voksne som foretrekker disse.

De aller fleste kjøttleverandører har i dag et betydelig rikere utvalg av pølser enn for noen år tilbake. Pølser er trendy og det har de skjønt. Bestill et utvalg av pølser med forskjellige smakskombinasjoner. Mange leverandører tilbyr også store pakker med en miks av ulike sorter som egner seg svært godt til pølsefesten.

Når du bestiller pølser, må du huske å inkludere pølser som ikke inneholder svin. Kalkunpølser og lammepølser er gode alternativer til svinepølser. 

Her er noen tips til pølseutvalget

Pølsefest1-1300x866[1]

  • Wienerpølser, klassiker med knekk
  • Ostepølser, en folkefavoritt
  • Chilipølser, for den som liker det hot
  • Chorizopølser, spansk og fyrrig
  • Cabanossipølser, polsk variant med milde krydder
  • Bratwurst, smaker nydelig med surkål
  • Urte- og hvitløkspølser, passer godt til grilling
  • Kalkunpølser, god smak og lite fett
  • Lammepølser, grov og krydret med mye smak

Husk å tilby både lomper og pølsebrød – alle har sin favoritt.

La gjestene bli fristet

Finn gjerne et egnet sted utenom det ordinære serveringsområdet hvor alt det fristende tilbehøret kan stå og lokke gjestene til pølsefest. Sett frem et bord, gjerne med hvit duk, og plasser tilbehøret der. Da kan gjestene hente pølsene i varmmatdisken først, og deretter forsyne seg av alt det nydelige tilbehøret.

Ketchup og sennep er opplagte på tilbehørsbordet. Ha gjerne et utvalg av senneper, både mild, søt og sterk. De to kjente og kjære klassikerne, potetsalat og rekesalat, er selvskrevne gjester.

Til de mer krydrede pølsene passer det også med en frisk salsa. Noen gjester vil ha enda mer smak på pølsene sine, og det får de f.eks med en karrimajones eller en fyldig Aioli.

En kremet guacamole av avokado, hvitløk og creme fraiche gir pølsene mer smak og fylde, og er alltid populært tilbehør.

Sprøstekt løk er en annen klassiker til pølsefesten, men server gjerne også syltet eller karamellisert løk.

Meld deg på bloggen

Få gjestene inn

For at pølsefesten skal bli en suksess er det selvsagt viktig med mange gjester. Annonser gjerne pølsefesten på forhånd. Da øker du sjansene for at flest mulig lar seg friste og tar en tur til kantinen eller restauranten den dagen. Du kan for eksempel lage en enkel bordrytter som settes på spisebordene noen dager i forveien.

Fredag er klart den mest populære dagen for en pølsefest, men ikke legg pølsefesten til en fredag før en langhelg. Da er det nemlig mange som tar seg fri.

Lag gjerne ekstra stemning ved å pynte med typisk pølsegrillfestpynt som vimpler, pomponger og dekorasjonslenker, og sett gjerne på litt munter musikk som skaper pølsefeststemning.

Til slutt er det bare å ønske lykke til med gjennomføringen!