Pimp 007 art3
I sommersesongen kan det være krevende å planlegge riktige mengder mat, siden antall besøkende fort kan variere.  Potetsalat er greit å ha "på lager". Uansett om du har grillet fisk eller kjøtt på menyen, om du serverer en speketallerken eller om du tilbyr buffet, er potetsalat et populært tilbehør.  Mitt tips er å bruke en ferdig potetsalat, men skape variasjon med ulike tilsetninger av andre råvarer, krydder eller urter. På bildet over ser du mitt første forslag til variasjon. Serverer du for eksempel stekt laks kan en frisk og god potetsalat med fenikkel, sitron og dill være et tilbehør som faller i smak.  Delikat Potetsalat med Creme Fraiche kan du selvsagt servere slik den er, men den egner seg også veldig godt som base for å lage dine helt egne varianter. Nedenfor ser du noen fler av variantene jeg har laget. Bruk dem gjerne som inspirasjon til å lage egne varianter som passer på din meny.  

På bildet under har jeg piffet om Delikat Potetsalat med Creme Fraiche med brokkoli, sellerirot og Ras El Hanout krydder. Ras El Hanout er et blandingskrydder som består av spisskummen, ingefær, kardemomme, chili, kanel, gurkemeie, koriander og allehånde. Her får du en potetsalat med litt Marrokansk preg som passer godt til for eksempelt stekt lam eller kylling.

Pimp 003 artikkelstørrelse

Versjon tre er smaksatt med sennep, kapers og bladpersille.  Smaker godt sammen med pølser eller burger og gir en god variasjon til grillmenyen din eller ved siden av f.eks roastbeef på buffeten.  

Pimp 005 art2

Potetsalat med erter, vårløk, sitron, hvitløk og pepperrot kan aboslutt anbefales til grillet fisk og da kanskje spesielt til makrell. Dette er en frisk og fin potetsalat som også smaker veldig godt til røkt eller gravet laks og kan bli en fin enkel lunsjrett i sommervarmen.

PP 01 art 4Dette var mine 4 varianter til inspirasjon. En ferdig potetsalat er som nevnt enkel å kombinere med andre grønnsaker og smaksette med krydder. Et tips er å se hva du har tilgjengelig og som gjerne skal brukes opp. Da har du fort din egne versjon og du kan redusere matsvinnet på en fin måte samtidig.

Potetene vi bruker i våre potetsalater er lokalt dyrket i Sande i Vestfold, nesten i nabolaget til fabrikken vår i Drammen. Kortreist  til fabrikken der de vaskes, kokes og skrelles før de lages til potetsalat.  Norske poteter er rett og slett en fantastisk råvare!          I denne artikkelen har vi skrevet litt om om den anvendelige poteten.

Kanskje du har et tips å komme med til oss? Send gjerne ditt tips til millsproffpartner@mills.no