Kan du forestille deg et smittevernstiltak som ikke skaper irritasjon og ekstra plunder, men som faktisk er hyggelig for gjestene dine? Porsjonsservering overlevert av deg personlig, kan være en nærliggende løsning. Hvis du ikke har mulighet til å servere varmmat fra buffet, kan det å servere mat personlig være en måte å overholde regler for smittevern, samtidig som du skaper god stemning i kantinen. I denne videoen viser Rico deg hvordan. 

 

 

God service kan bli ditt konkurransefortrinn

Det å servere maten selv er en gylden anledning til å yte personlig service og gi gjestene dine en hyggelig opplevelse som oser av nylaget og ferskt. Det og utveksle et smil og et par hyggelige ord, kan være berikende for både deg og gjestene dine. Med færre besøkende i kantinen, kan du bruke muligheten til å yte ekstra service.

Faktisk er det mange bransjefolk som spår at god service kommer til å bli en trend som gjør serveringssteder mer konkurransedyktige i fremtiden. Marius Jacobsen, som jobber med utvikling av konsepter for personalrestauranter, mener at det å bidra til hyggelige matopplevelser, er en trend som kommer til å gjøre seg stadig mer gjeldene fremover.   

Det å skape en ekstra opplevelse i kantinen kan gjøres med forholdsvis enkle grep. Det å servere maten selv, kan nettopp være et tiltak som gjør matopplevelsen bedre for dine gjester. Og hvorfor ikke laste ned inspirerende bordkort du kan pynte bordene med? En hyggelig kantine og smittevern skal ikke gå på bekostning av hverandre. La lunsjen i kantinen bli dagens høydepunkt igjen!

Har du kontroll på porsjonene reduserer du også matsvinn

Ferdig porsjonert mat er en av løsningene som ivaretar smittevernet, men pakker du maten ferdig på forhånd kan det fort ende med mye emballasje og lite matglede. Det å servere gjestene maten selv, er ikke bare positivt fordi det reduserer risikoen for smitte. Du har kontroll på mengden mat du serverer og kan derfor bidra til å redusere matsvinn og kostnader.

Porsjonskontroll er et av flere enkle tiltak anbefalt av Matvett, for å hjelpe serveringsstedene til å kaste mindre mat. Du kan lese mer om porsjonskontroll og matsvinn i denne artikkelen.

Vil du lese mer om smittevern i kantinen? Da bør du ta en kikk på denne saken: Endelig tilbake på jobb! Ta både matglede og smittevernhensyn på alvor.

 

Pynt opp med inspirerende (gratis) bordkort