Det vi garantert bli kastet mye mat dersom gjestene får forsyne seg selv. Hvis du tar styringen over porsjonsstørrelsene i kantina, gjør du et konkret tiltak for å bekjempe matsvinn. I denne videoen får du tips til hvordan du kan servere mindre størrelser, og på samme tid ivareta næringsbehov, smak og et innbydende serveringsoppsett. Vi håper du tester ut proff-tipsene på ditt serveringssted. 

 

ta kontroll over porsjonsstørrelsene du serverer

I Norge er det matsvinn for milliarder av kroner hvert år. FN har estimert at rundt 1/3 av all mat som produseres i verden ikke blir spist, noe som både er et stort miljøproblem og et etisk problem. Om matsvinn hadde vært et land, ville det vært det tredje største i klimagassutslipp, etter Kina og USA. Slik kan det ikke fortsette. 

Porsjonskontroll er et av flere enkle tiltak anbefalt av Matvett, for å hjelpe serveringsstedene til å kaste mindre mat. Ved å justere porsjonene på serveringsstedet ditt, kan du dekke gjestenes næringsbehov ved å sørge for at porsjonenen er riktig designet med kalorier, proteiner og vitaminer. De skal bare ikke være for store.  

Vi vet at dere i serveringsbransjen er opptatt av matsvinn og at dere gjør en kjempejobb hver dag for å oppnå en mer bærekraftig drift. Vi håper at våre tips kan inspirere til å fortsette det gode arbeidet. 

Og for deg som sverger til sauser: den luftige Hollandaisen gutta byr på i filmen finner du oppskriften på her.