alle allergenerFærre allergener gir deg flere muligheter. De siste årene har det blitt stadig større fokus på matallergi og intoleranser. Dermed blir det også viktigere å sette allergenfrie og allergenreduserte alternativer på menyen. Fordelene ved å gjøre det er mange.

SKAP Trygghet for gjestene DIne

Ved å tilby allergenfrie og allergenfattige retter på menyen, inkluderer du flere gjester og gir de en større trygghet. Enkelt sagt, dess færre allergener menyen din inneholder, dess flere kan spise det du tilbyr. Husk å få det godt frem i menyen din, så gjestene dine ser det og du får vist at du tar hensyn til alle. Det er viktig for gjester med spesielle behov at de føler seg trygge på det du serverer. Slike gjester kan fort bli dine aller mest fornøyde og lojale kunder.

Det er vanskelig å unngå alle allergener, og da er god merking svært viktig. Nederst i denne artikkelen finner du link til gratis  allergenkort som gjør merkingen enkel og tydelig.

Bevisst bruk av allergenfrie produkter gir et naturlig økt fokus på allergener, som vil gi de ansatte god innsikt om matallergier og forståelse av viktigheten av mattrygghet på kjøkkenet slik at gjestene dine blir godt ivaretatt. Det er viktig å gi god opplæring til de ansatte og følge opp rutiner nøye, slik at det ikke skjer uhell hvor allergener havner i feil rett.

Forenklet menyplanlegging

Alle spisesteder er pålagt å allergenmerke alt de serverer. Riktig merking er viktig for gjestene dine, samtidig som det er krevende for deg. I denne artikkelen kan du lese om enkle måter å gjøre det riktig på hver gang.

Med færre allergener i maten du lager, gjør du jobben litt lettere for deg selv på kjøkkenet siden flere kan spise den samme maten og du får mindre å ta hensyn til. Ved å bruke allergenfrie produkter, er det gode muligheter for at din menyplanlegging og oppskriftsutvikling også forenkles, siden du strengt tatt trenger færre retter på menyen for å tilfredsstille alle gjestene dine.

Risikoen for krysskontaminering av allergener reduseres også ved å benytte allergenfrie produkter. Det er spesielt viktig i kjøkken hvor det tilberedes spesialdietter.

Her kan du lese mer om hvordan du kan redusere allergener i det du serverer til gjestene dine.

Soft og Melange uten BENKLERE MED ALLERGENFRIE PLANTEMARGARINER

Som næringsmiddelprodusent jobber vi hele tiden for å redusere antall allergener i produkterne våre. Det er viktig for at vi skal kunne tilby deg som lager mat til andre, gode allergenfrie alternativer som forenkler driften din.

Soft Flora er et velkjent produkt som også finnes i allergenfrie varianter. Soft Flora uten melk og soya finnes i hele 3 ulike pakningsstørrelser; 380g bordpakning, 2 kg boks for produksjonsformål på kjøkkenet og 10g kuvert når det er behov for porsjonsserveringer.

Melange melkefri og vegansk i 500g folie er den allergenfrie utgave av matlagingsklassikeren Melange. Den har samme bruksområde som vanlig fast Melange Original og egner svært godt både til steking og baking.

Allergenfrie plantemargariner kan du lese mer om her.

Klar for litt inspirasjon til melkefri bakst? Ta en titt på det våre dyktige bakere og konditorer har satt sammen av fristende melkefri bakst her.

Last ned allergenkort

Teksten er delvis generert ved hjelp av AI.