Det nærmer seg halloween igjen, og da har du igjen anledning til å skremme gjestene dine litt. I år faller dagen på tirsdag 31. oktober, som betyr at du har muligheten til å gi gjestene dine en sjokkstart på uka. Ikke trenger det å gjøres så fryktelig komplisert heller. Strengt tatt skal halloween bringe frem noen lure smil i tillegg til "skumle" overraskelser. Med noen smarte pyntegrep på velsmakende bakst har du grunnlaget for et kjapt og effektivt halloween-stunt. Det er nesten skremmende enkelt!

mohahaamuffins-1920-x-2Den egentlige opprinnelsen til halloween-feiringen har blitt mye diskutert. En av de mest utbredte forklaringene er at det er en over 2000 gammel religiøs keltisk skikk (shamain) for å hedre de døde og beskytte mot ånder og spøkelser. Den mer moderne og kommersielle utgaven med "knask eller knep" og skumle kostymer som feiringen bærer preg av i disse dager er adoptert fra USA.

Først, noen enkle tips for å skape stemning

Det beste tipset? Gjør det enkelt.

Elementene som skaper halloween-stemning er velkjente for de fleste. Derfor skal det heller ikke så mye som skal til for å skape den litt skumle atmosfæren som hører med. Her kommer noen forslag til hva du kan prøve:

spookymuffins2

Bekledning
La personalet ditt ikle seg noen enkle kostymeeffekter. En hatt, kappe, mørke sjal, et forkle med falske blodflekker eller kanskje rett og slett mørk bekledning. Husk, de skal kunne jobbe på kjøkkenet også, så ikke overdriv.

Dekorasjoner
Dekk gjerne med sorte duker og bruk sorte servietter denne dagen.

Belysning
Dette er dagen du skal dempe lyset der du kan, det skaper ekstra stemning. Suppler gjerne med delvis gjemte lyspunkter i f.eks hjørner, gjerne med røde pærer eller farget folie (sjekk brannsikringen).

Bakgrunnsmusikk
Har du muligheten til å spille musikk i lokalet ditt er det den ultimate stemningsskaperen. Det er bare å søke opp filmmusikk enten fra krim- eller skrekkfilmer. Sett musikken på ganske lavt og stemningen er satt. Har du en projektor eller lerret tilgjengelig kan du supplere med passende bakgrunnsfilmer.

Søtpotetfries med peppermajones

 

Så var det maten da

Stemningen er satt. Nå må du ikke glemme å by på noe passende. Blodpudding og lungemos kanskje? Neida, det er enkelt å by på gode retter som ikke skremmer gjestene dine fra å forsyne seg.

Tenk gjerne farge. Oransje er en farge som forbindes med halloween, så gresskar, som er i sesong og søtpoteter, som begynner å bli veldig populært, er gode utgangspunkt. Denne fargerike salaten kan være en inspirasjon. Eller kanskje bare søtpotetfries som på bildet. Med en frekk Mills Srirachamajones som dipp.

spookymuffins3

Litt skumle bakverk og pynt

Som illustrert øverst i artikkelen er det med kakepynt du kan sette prikken over bakverket og få frem "halloween" i det du byr på. Glasskår, blodige sådan, og eddekoppspinn er begge lette å få til.

Tre gode grunnoppskrifter på bakverk som både er gode i seg selv og fint kan tilføres litt halloween-pynt; en enkel sjokoladekake, muffins (det er alltid noe muffins på halloween) og en "red velvet cake".

Inspirert? Jeg håper da det. Som nevnt; tenk enkelt. Bruk tematikken og virkemidlene nevnt over så har du alle muligheter til å lage en skummel og spøkefull 31. oktober.

 

Lykke til!