ettprodukt endelig utgaveFleksibilitet er et nøkkelord for ethvert storkjøkken. Uansett hvor godt en planlegger, vil uforutsette situasjoner oppstå av og til. Som enkel hjelp når det oppstår plutselig mangel på personell, uventede gjester eller leveringer som uteblir, er det en god ide å ha noen gode baseprodukter på kjøla som du enten kan servere som de er eller som du raskt blander med andre ingredienser du har tilgjengelig . Og det uten at du trenger å kompromisse for mye med serveringen din. Jeg har laget noen forslag basert på Plantego´ Gryn- og Bønnesalater. Disse kan serveres som de er varme eller kalde, men er også supre å blande inn andre råvarer som du har på kjøkkenet.

FERDIGE Gryn- og bønnesalater

Plantego´ Gryn-og Bønnesalater er en serie på åtte varianter ferdige måltidssalater.  Alle innholder blandinger av ulike gryn, frø bønner og grønnsaker i en smakfull dressing som gir dem hver sin særegne smak.

De er klare til bruk enten kalde eller varme og kan serveres som de er, men fungerer også godt som et tidsbesparende utgangspunkt for nye varme eller kalde retter. De har  smaker og råvaresammensetning som lar seg kombinere med det meste. Har du rester av fisk, kjøtt eller grønnsaker,  kan det fint brukes sammen med disse salatene til en komplett rett eller som tilbehør ved siden av. Med en holdbarhet fra 42 til 66 dager,  kan du gjerne ha litt ekstra på lager med liten risiko for matsvinn. Den matfaglige kreativiteten din kan virkelig komme til sin rett her. 

DEt er definitivt tid for et godt vegetartilbud

Alle salatene er vegetariske og enkelte av dem er også helt fri for allergener. At kost med større andel vegetabiske innslag blir stadig mer etterspurt har du selvsagt lagt merke til. Det er kanskje ikke alltid så lett å få variasjon på menyen, men med disse salatene har du et godt grunnlag for servere mer plantekost til alle.

INSPIRASJON til variasjon

Jeg bruker alle de åtte salatene i mange forskjellige kombinasjoner og serveringssituasjoner. For å gi deg litt inspirasjon har jeg  samlet 4 forskjellige oppskrifter pr salatvariant i vedlegget nedenfor. Klikker du på oppskriftsnavnet i vedlegget får du konkrete oppskrifter på det du ser på bildet. Bruk gjerne oppskriftene som de er eller la de være til inspirasjon for å skape dine egne fristende retter.

Heia kreativiteten og lykke til!

New call-to-action