Quinoa ferdigsalat med personlig pregFerdigsalater forenkler arbeidshverdagen på svært mange storkjøkken. Men har du tenkt over at det er ganske lett å gi disse salatene et personlig preg eller å tilpasse dem etter sesongen også? Slik at gjestene dine får en opplevelse av «det lille ekstra»? I denne artikkelen gir vi deg noen konkrete tips om hvordan du kan gjøre dette enkelt og effektivt!

Ferdigkuttet gjør det enkelt 

Et godt og grunnleggende tips for effektiv produksjon av mat er å bruke ingredienser som er kuttet opp på forhånd. De koster gjerne mer i innkjøp, men gjør samtidig at jobben med å tilberede maten går mye raskere. Hvis du ønsker å spare penger her, kan det være lurt å sette av tid tidlig i uken til en produksjonsdag hvor du gjør jobben selv. Pass på at den som eventuelt hjelper deg med kuttejobben utnytter råvarene maksimalt for å redusere matsvinnet. Ofte kan både stilker og blader benyttes.  

 

Sett ditt eget preg på salatene 

Jeg lovet deg noen konkrete tips. Her er tre enkle oppskrifter basert på ferdigsalater fra Delikat: 

Quinoasalat med reker 

Quinoa ferdigsalat kan fint serveres som den er, enten varm eller kald, men den kan også forvandles med få ingredienser. Quinoa tømmes i en bolle. Fyll på med reker og kryst limesaft over blandingen. Pynt med frisk koriander, skåret chili og limebåter, og så har du en ny, spennende rett på et blunk!  

Bulgursalat med skalldyr 

En annen mulighet er å blande inn reker, blåskjell, krepsehaler eller andre skalldyr i Plantego´s Bulgursalat. Føyer du til litt fersk dill i tillegg, setter det en ekstra spiss på smaken. 

Middelhavsinspirert havresalat 

Eller hva med middelhavsinspirert fargerik salat? Utgangspunktet her er den ferdige havre- og rødbetesalaten med knutekål. Blander du inn smuldret eller ternet fetaost, rosiner, ristede valnøttkjerner, granateplekjerner, gressløk og saften fra en sitron, har du nok et smakfullt og fargerikt innslag på menyen. Uten at det har tatt nevneverdig tid. 

Som du ser, er det mye som kan gjøres med et baseprodukt, altså en ferdigsalat, og to eller tre råvarer. Prøv deg gjerne fram med egne favoritter, smaker og ingredienser, for å sette ditt personlige preg på salaten. Noe av det geniale med ferdigsalatene er jo at de kan se særegne og spesiallagde ut med små grep – og være ferdige på null komma niks! I denne brosjyren finner du flere oppskrifter og tips om du trenger mer inspirasjon. 

Gjester som kommer uanmeldt eller med veldig kort varsel kan skape hodebry for mange. 

Sørger du for å at du alltid har noen ferdige basesalater på kjøla, er det enkelt å lage i stand noen gode fristende salater raskt og effektiv. Det går fint å blande inn råvarer du har litt til overs av og som du synes passer i smak og farge. De ferdige salatene fra Delikat har en god marinade som gir mye smak til en selvblandet salat, så her slipper du å tenke på dressing i tillegg. Har du noen varianter på lager er du alltid forberedt! 

Skap stemning på spisestedet

Et personlig preg handler ikke nødvendigvis bare om maten heller. Det er også måten du påvirker omgivelsene på, og hva du gjør for å skape hygge. Noe så enkelt som levende lys kan gi en lunere stemning på spisestedet. Ferdig blandede salater gir gjesten hjelp til nye smakskombinasjoner. 

Bruk litt tid - som du forhåpentligvis har spart inn ved å bruke ferdigkuttede råvarer og ferdige salater -  på det som begeistrer og gjør måltidet til en opplevelse for gjestene dine. Det trenger ikke være mye, det er tross alt maten som er det viktigste. Vi snakker bare om «det lille ekstra». 

Har du noen gode tips om noe dine gjester har latt seg begeistre av? Del dem gjerne med oss her på bloggen 🤗