Baguetter, toast, blings, sandwicher eller wraps er noe av det enkleste du kan sette på menyen, tilberede og servere. Variasjonsmulighetene med påsmurt er nærmest uendelige. Det skal faktisk ikke mye til for ha potensielt 150 000 påsmurt- kombinasjoner på menyen! I tillegg er det  noe av det mest lønnsomme du kan tilby til gjestene dine.

MILLS-3mai-166430

Påsmurte brødvarer som baguetter, sandwiches og wraps tilbys verden over i utallige varianter og på alle tidspunkter av døgnet.
At disse er aktuelle på menyen som aldri før, er det mange gode grunner til.

I utgangspunktet trengs det ikke mye utstyr for å kunne tilby påsmurt av god kvalitet. I tillegg det er enkelt å ”bygge ut” tilbudet gradvis etter hvert som du har behov for det.
Påsmurt på menyen er noe av det letteste du kan variere. Bare for å illustrere dette; en amerikansk sandwichkjede viste hvordan du i prinsippet kan tilby hele 150 000 påsmurtvariasjoner! Grunnlaget for å få til det er 22 toppinger, 8 ostevalg, 15 sauser, 12 kjøtt/fisk pålegg og kun 2 (!) brødvalg.
Så mange valg trenger du sikkert ikke på din meny, og jeg vil vel egentlig ikke anbefale deg å prøve heller, men det viser hvor enkelt det er å kunne  tilby noe for alle, uansett smak.

Påsmurt er enkel fastfood. En hovedtrend er at flere og flere nå ønsker sunne alternativer til tradisjonell fastfood som pølser, hamburgere og pommes frites. Sandwicher og wraps er gjennomgående sunnere valg, i tillegg til at det går like raskt, om ikke raskere å tilberede og servere.

Ønsker du å bli inspirert? Nedenfor deler jeg noen ideer som kan hjelpe deg i gang med en fenomenal påsmurtmeny. 

tuna meltBahn Mi, avbildet øverst, er den vietnamesiske versjonen av påsmurt baguett. Den er et godt eksempel på påsmurt fastfood som har fått mye fokus i de senere årene. Vi har laget vår egen versjon av den og deler gjerne oppskriften med deg på denne her.

Melt sandwich, er en populær toast fra USA. Det er en åpen eller lukket sandwich hvor  hovedingrediensen er revet ost. Kombinert med tunfisk har du den mest utbredte varianten; en Tuna melt som du ser på bildet. Til denne passer det med et lite majonestriks som gjør toasten ekstra sprø og fin. Anbefales!

Croque-monsieur har sin opprinnelse i Frankrike og er et grillet dobbeltsmørbrød med ost og skinke. Legger du et stekt egg på toppen i tillegg, kan du servere en Croque madam.

 

vegetarblingsmed-tekstCaprese er en italiensk godbit. Det du trenger er godt brød, mozzarella, gode tomater og frisk basilikum. Fullføres med litt god olivenolje, salt og pepper. Mere skal det ikke til, det er enkelt og veldig godt.  Her er vår versjon.

BLINGS-Dagen-derpåCoronation Chicken er en engelsk favoritt og den har et adelig opphav, utviklet som den er til kroningen  av Queen Elisabeth 2. i 1953. Hun likte den så godt at den forble på den kongelige menyen. Utgangspunktet er kylling i karrimajones tilsatt tørket frukt, f.eks aprikos og ristede mandler. Men, her er det mange personlige vrier, så lek og smak deg frem til din favoritt. Vi har  en god kylling/karri salat om du vil spare litt arbeid.

 

Tilslutt byr vi på en skikkelig solid blings. Denne kan nesten serveres som en dessert. En variant Peanutbutter/Jelly sandwichen var Elvis sin favoritt. Han brukte i følge ryktene, bacon i tillegg og frityrstekte den. Vi går for en litt enklere variant, men vi lover at den metter godt den også.

Dette er bare et ørlite utvalg av alle variasjoner du kan lage av sandwicher.   Vi lover å komme tilbake med flere etterhvert, men i mellomtiden kan du prøve deg frem og lage din egen signatursandwich. Slår den an, kan du ha en gullgruve på menyen som folk stadig kommer tilbake til deg for å spise.

New call-to-action