Brainfood  sliten funksjonær

Hvordan kan du bidra til at gjestene dine opprettholder optimal hjernekapasitet gjennom hele arbeidsdagen?

Vanlige plager som konsentrasjonsvansker, svimmelhet eller svak hodepine kan skyldes svingninger i blodsukkeret. Ved å sette sammen måltider som bidrar til jevnt blodsukkernivå, kan du faktisk være med på å gjøre hverdagen til gjestene dine enda litt bedre.  Kanskje noen av rettene jeg har samlet i denne artikkelen kan inspirere deg til å utvikle menyen, eller kanskje du ser muligheten for en take-away løsning?  

"Brainfood" er festmåltider for de små grå. Det er ikke så vanskelig å lage mat som både smaker godt og er gunstig for hjernen.  Sørger du for riktig, umettet fett, såkalte trege karbohydrater samt fiber fra grove kornvarer, bønner, linser, grønnsaker og frukt, er du i mål.

Last ned vår gratis, digitale brainfood-pakke >>

 

BRAINFOODMeksikansk salat instagram 1080

Meksikansk er populært

Jeg har tatt frem noen enkle retter som jeg håper vil hjelpe deg i gang. Alle rettene her egner seg både på buffet, som ferdige porsjoner, og som take away. 

Meksikansk mat er fortsatt veldig populært i Norge. Den meksikanske salaten med grønnkål og gulrøtter på bildet til venstre er både sunn og veldig enkel. Grønnkål er regnet for å være en supergrønnsak, og på bildet ved siden av ser du en salat der vi har blandet rå grønnkål inn i  Plantego´ Meksikansk Linse og Bønnesalat og tilsatt revne gulrøtter og hakkete tomater. Serverer du denne med, for eksempel, Plantego´ Naturell Hummus, har du et fullverdig måltid som metter lenge.

Oats Komex Taco er en taco-variant som har gitt mange kantinegjester med «fordommer» mot vegetar en uventet opptur. Svært gode smaker og en innbydende look må ta æren for dette. 

 

BRAINFOODMezewrap  instagram 1080

Asiatiske, friske smaker

Mezewrap med hummus og bulgur, som du ser på bildet til høyre, inneholder både hummus, sprø rødkål og vegetarboller, i tillegg til BBQ Glaze Pineapple Jalapeno, som gir litt fart til smaksløkene.  En wrap er super som håndmat og kan dessuten varieres i det uendelige. Men husk at dersom dette skal være god hjernemat, må du sørge for at den inneholder de trege karbohydratene.

En annen enkel rett med asiatiske smaker er denne salaten med friske urter og tomat. Her er Plantego´ Asiatisk salat med Quinoa brukt som base og bare tilsatt hakkete småtomater, vårløk, sukkererter og frisk koriander. Et fargerikt, fint innslag på buffeten, men også en super salat å selge som take-away. Et godt ettermiddagstilbud som hjelper å holde blodsukkeret stabilt.

Ønsker du deg flere oppskrifter, kan du ta en titt på Kokkeknep.no I tillegg til artikler som denne, finner du videoer og oppskrifter våre kokker og bakere har utviklet spesielt for deg som har mat som yrke.

Flere undersøkelser viser at regelmessige måltider og et variert og sunt kosthold virker inn på prestasjoner og konsentrasjon hos både barn og voksne. Da gir det seg selv at dette kan være en vinn-vinn situasjon for deg og gjestene dine. Jeg gjetter at  du kan gjøre dem gladere samtidig som du får en mersalgsmulighet.

Jeg anbefaler deg å prøve!


New call-to-action