Trendforskning er interessant, og det er mye spennende å følge med på. Men hvilke trender er de mest relevante for deg med mat som yrke? Det skjer mye innen områder som råvarer og klimatiltak, men denne gangen har jeg valgt ut en megatrend som kan gjøre spisestedet ditt enda mer attraktivt.
Hjernen er et utrolig komplekst organ, som vi må ta vare på hver eneste dag. Ved å velge rett mat så gjør vi nettopp det. Brainfood er matvarer som kan påvirke både prestasjoner og konsentrasjon.
- Hjernen er ekstremt avansert. Den har tusen milliarder celler hvorav hundre milliarder er aktive. Dette er så mye aktivitet, så hjernen trenger mye energi for å fungere. Hjernen bruker cirka 20 prosent av energien når vi er i hvile, og er et av de mest energikrevende organene i kroppen, sier Marte Gjeitung Byfuglien, helse og ernæringssjef i Mills. Hun har vært med på å godkjenne alle oppskriftene i Brainfood-konseptet for Mills Proff Partner.
Verden begynner langsomt å komme til hektene og det medfører at serveringsbransjen endelig kan begynne å åpne og ta imot gjester igjen. Men det er selvsagt en del hensyn som fortsatt må tas. Her er noen løsninger som gir gjestene dine en god kantineopplevelse på tross av smittevernsreglene. Hva kan du gjøre for å få stedet ditt til å se attraktivt og travelt ut når du har langt færre gjester av gangen?
Spesielle tider krever spesielle løsninger. Coronakrisen setter fart på kreativiteten. Aldri så galt, så er det godt for noe sies det. Det er kanskje lett å avskrive som en floskel i en tid hvor alt har vært usikkert og det eneste sikre er at reise- og serveringsbransjen måtte stenge nesten helt ned.