Justert aktivitet

Er det en utfordring å skape ekstra entusiasme for kantinetilbudet ditt? Det er kanskje ikke den rette tiden å gjennomføre aktiviteter, men det er kanskje nå du kan bruke litt tid til å få ekstra innspill og inspirasjon til å planlegge ekstra for en retur til normale dager i kantina.

En ting er sikkert. Gjestene dine er glade i variasjon og det kan også gjøre arbeidet ditt på kjøkkenet morsommere. Hemmeligheten er å finne de rette anledningene og planlegge godt. Hvilke anledninger passer det for deg å markere med en aktivitetsdag, eller uke, for den saks skyld? Det er mange dager og temaer å bygge en aktivitet rundt. Vi har gitt fantasien litt spillerom og her deler vi noen av våre ideer som kan gi både deg og gjestene dine en litt anderledes hverdagsopplevelse. 

spookymuffins2Først, de opplagte temaene

Vi har våre faste dager, høytider og temaer hvert år. Velkjente eksempler er fastelavn, 17.mai, morsdag, farsdag, påske og jul. I tillegg kommer de mer kommersielle dagene, som blir stadig mer innarbeidet som f.eks Valentine, Halloween og Black Friday. Her er det bare å sjekke kalenderen og merke seg datoene (ja, 17. mai og jul er de samme dagene hvert år, men resten). Går du grundig til verks, kan du gjøre noe som russere spesielt er gode til, nemlig å feire navnedager. Et godt tips er å spørre leverandørene dine om bidrag. Flere av dem kan ha aktivitetsmateriell på lur eller gode menyforslag til anledningen. En liste over offisielle dager i Norge finner du her.

Bruk firmaet eller firmaene du betjener for alt de er verdt

Alle firmaer har spesielle anledninger de vil markere. Samarbeid med deres HR avdelinger og få en oversikt over hva som er på gang og hva dere kan gjøre sammen. Firmajubileer er en opplagt ting, men du kan bli overrasket over mye annet et firma har grunn til å feire. Hva med et stort prosjekt som avsluttes? Eller gode salgsresultater? Eller hva med nyansattes første dag? Mulighetene er mange! Bruk fantasien!

leverposteiBruk dine ansatte. Det vil garantert gi entusiasme

Det blir stadig vanligere med en flott blanding av kulturer på kjøkkenet ditt. Dette er en gullgruve av muligheter. Gi dine kjøkkenkolleger muligheten til å dele av sin matkultur og få satt den på menyen. Det gir dobbel positiv effekt med spennende menyvariasjon og stolte medarbeidere. Her er f.eks en dansk meny som kan brukes om du har en danske i staben eller om gjestene dine savner en tur til Danmark. Alle land har en nasjonaldag, så kombiner gjerne med en slik om du har muligheten. Vi liker denne ideen så godt at vi har laget en liten film om den.

Bruk et spesielt menytema

Det finnes mengder av dietter, eksotiske kjøkken og spesielle eventer man kan bruke. Idrett og andre kulturarrangementer kan man bygge mye rundt og har du en type gjester som er spesielt opptatt av kosthold er det mange tilpassede aktiviter som er relativt enkle å få gjennomført i samarbeid.

Fortsatt nysgjerrig på flere anledninger? På denne siden finner du en god del kjente og litt mindre kjente spesielle dager

Det finnes en merkedag for nesten alt, attpåtil en egen latterdag, det gjelder bare å finne dem. En liste over en del av de mest matrelaterte finner du her. Dessuten har alle gjestene dine bursdag, så du kan ha en liten "bursdagsgodbit" for "dagens jubilant".

Til syvende og sist, det blir hva du selv gjør det til, en ting er sikkert; både gjestene dine, kollegaene dine og ikke minst du selv vil ha stor glede av et hyggelig gjennomført arrangement som gjør hverdagene litt anderledes og bringer frem smil og glede. 

Lykke til!

New call-to-action