potetsalat med sennep kapers og persille

Potetsalat er i grunnen en enkel rett – kokte poteter blandet med ulike dressinger og tilsetninger. En plain potetsalat er også et perfekt utgangspunkt for egen smakssetting med urter, grønnsaker eller ulike krydder. Potetsalat er perfekt for alle anledninger og kan lett forberedes i store mengder i god tid før servering. Tar du utgangspunkt i en ferdig potetsalatbase, kan du lage mange varianter tilpasset menyen din. Her kommer noen tips for å komme igang. 

Delikat Potetsalat eller Delikat Potetsalat Crème Fraîche er begge flotte  baser for ulike varianter. Her er det mange ideer og  muligheter til å utfordre egen matglede og kreativitet og skape din helt egne favoritt.

Frisk Potetsalat med SENNEP, KAPERS OG PERSILLE

Denne varianten av potetsalat er perfekt for sommermånedene og tilfører ethvert måltid litt ekstra friskhet. Basen består av Delikat Potetsalat Crème Fraîche, som har en kremet og god konsistens. Tilsett grov/fin sennep (styrke etter din egen smak, selvsagt), kapers og persille . Denne potetsalaten passer spesielt godt ved siden av grillretter eller som en del av et lett sommermåltid, f.eks ved siden av stekt fisk.

Få hele oppskriften her 

Potetsalat med Fenikkel, Sitron og Dill

Potetsalat med fennikel dill og sitron

Her har du en fin kombinasjon som passer perfekt sammen med fisk, spesielt stekt eller røkt laks og stekt makrell. Fennikkelen tilfører en svak anissmak som komplementerer fisken godt, mens sitronen gir en frisk syrlighet som løfter smaken. Dillen med sin aromatiske og litt søte smak er klassisk til fisk og skalldyr, men prøv gjerne til røkt kjøtt også.

Få hele oppskriften her

Eksotisk preg med Brokkoli, Sellerirot og Ras El Hanout

potetsalat med brokkoli og sellerirot

Dette er en variant som bringer inn smaker fra Marokko med bruk av Ras El Hanout, et krydder som består av blant annet spisskummen, ingefær, kardemomme, chili, kanel, gurkemeie, koriander og allehånde. Brokkoli og sellerirot tilfører knasende teksturer som står godt mot de myke potetene. Denne potetsalaten passer spesielt godt sammen med stekt lam eller kylling,  hvor de rike og krydrete notene i krydderet komplementerer kjøttet

Få hele oppskriften her

Potetsalat med erter, vårløk, sitron, hvitløk og pepperrot

potetsalat med erter og hvitløk

Perfekt for sommerfester og grillkvelder! Denne varianten tilbyr en frisk og lett smaksprofil med en distinkt pepperrotkarakter som gir dybde og litt krydder. Erter og vårløk tilfører sødme og en sprø tekstur, mens sitron og hvitløk sørger for syrlighet. Denne potetsalaten er særlig god sammen med grillet fisk, som makrell, og kan også nytes med røkt eller gravet laks, hvor de friske ingrediensene passer godt sammen med fisken.

Få hele oppskriften her

Disse variasjonene viser hvordan potetsalat kan gå fra å være en enkel siderett til en spennende del av måltidet ved å tilføre forskjellige smaker og teksturer. Alle disse variantene kan som nevnt enkelt tilpasses og brukes som inspirasjon for å skape dine egne unike tilsetninger, perfekte for din meny og anledning.

Potetsalaten er ikke bare en siderett, den binder sammen de ulike komponentene av måltidet enten det er grillet kjøtt, røkt fisk eller vegetariske alternativer, og sørger for at alt på tallerkenen komplementerer hverandre. Ved å legge litt ekstra omtanke i hvordan potetsalaten er komponert og presentert, kan den lett løftes fra en enkel siderett til en av favorittene på tallerkenen. 

I Delikat Potetsalat brukes kun ferske poteter og det fra lokale produsenter - så kortreiste er de også. Du kan lese mer om den allsidige poteten i denne artikkelen.

 

CTA for nedlasting av potetsalattips