Biffburger med blåmuggost og aioliEn god burger trenger en god dressing.  Hvis du ikke har testet smaksmajones som dressing på burgeren ennå, har du noe godt i vente. Med en kremet, fin og litt fastere konsistens enn tradisjonelle dressinger kan du enkelt  løfte burgerene dine til nye smakshøyder. Jeg tipper på terningkast seks hos gjestene dine!

Litt burgerhistorie

Fra den enkle begynnelsen med en kjøttkake mellom to brød og kanskje litt stekt løk har den beskjedne burgeren blitt en verdenskjendis med utallige variasjoner og i de senere årene blitt løftet opp på gastronomihimmelen.

Her hjemme er ikke burgerhistorien så veldig gammel. I 1956 hadde VG en oppskrift på «en hamburger som mor kan lage i stand før hun går ut søndag morgen, og som familiens medlemmer så kan steke og servere selv ettersom de kommer hjem fra båtturen eller badeturen». Imidlertid advarer de samtidig: «En reell amerikansk hamburger er det vanskelig å få laget, vi har ikke alle ingrediensene.» Det var den gang! Nå er det ingen utfordring å få tak i ingrediensene til en "reell amerikansk hamburger". Utfordringen ligger heller i å lage en egen signaturversjon som gjør at burgeren skiller seg ut blant alle andres. Gode råvarer er alltid viktig for et godt sluttresultat, men man trenger hjelp av en skikkelig god dressing for å bli til en "burgerstjerne".

Hemmeligheten ligger i dressingen

Vel, kanskje ligger ikke hele hemmeligheten bak en god burger i dressingen, men den er definivt obligatorisk for å oppnå mer enn en "grei-nok-burger". En hamburgerdressing tilfører ikke bare smak til burgeren, men også den nødvendige saftigheten som skal til for en god opplevelse. 

Denne gangen vil jeg slå et slag for Mills sine Smaksmajoneser og Trøffelmajonesen fra Rydbergs som dressing på burgeren. Med seks forskjellige smaksvarianter kan du lett variere menyen din og tilby gjestene akkurat den smaken de ønsker seg; enkel Aioli, spenstig curry, søt-sterk mango-chili, scrirasha som smeller, varm pepper elller heftig trøffel.  Du kan fint bruke disse smaksmajonesene som de er, men selvsagt kan du også bruke dem som base og tilsette din egen hemmelige ingrediens. Uansett kan dette gi deg et godt grunnlag for å løfte dine egne signaturburgere til nye høyder.

Et Praktisk tips

Jeg legger alltid dressingen som det første laget på burgerbrødet. Hvorfor det? Jo, av  tre gode grunner; for det første hindrer du at dressingen renner av og lager mye søl og klin når man spiser burgeren, for det andre sørger du for en god smaksmessig fordeling av dressingen, og for det tredje tilføres burgerbrødet fuktighet samtidig som det ikke blir "soggy". 

LYST PÅ LITT BURGERINSPIRASJON?

Du har helt sikkert mange gode burgerideer allerede, men om du ønsker deg litt ny inspirasjon, har jeg samlet noen av mine beste ideer i kompendiet nedenfor.  Her finner du tilbehørsideer til såvel kjøtt- og kyllingburger som til fiskeburger og veggievarianter.

Smaklig burger!

New call-to-action