Fleksibilitet er et nøkkelord for ethvert storkjøkken. Uansett hvor godt en planlegger, vil uforutsette situasjoner oppstå av og til. Som enkel hjelp når det oppstår plutselig mangel på personell, uventede gjester eller leveringer som uteblir, er det en god ide å ha noen gode baseprodukter på kjøla som du enten kan servere som de er eller som du raskt blander med andre ingredienser du har tilgjengelig. Og det uten at du trenger å kompromisse for mye med serveringen din.
Restaurant- og storhusholdningsbransjen sliter med å skaffe kvalifisere ansatte etter koronakrisen. Gjestene er tilbake, men det er fortsatt tynn bemanning både på kjøkkenet og i serveringen. Da er det viktig å tenke utenfor boksen. Her får du konkrete tips til hvordan du skal servere mange - med få hender.
Hvordan kan du bidra til at gjestene dine opprettholder optimal hjernekapasitet gjennom hele arbeidsdagen?
Vanlige plager som konsentrasjonsvansker, svimmelhet eller svak hodepine kan skyldes svingninger i blodsukkeret. Ved å sette sammen måltider som bidrar til jevnt blodsukkernivå, kan du faktisk være med på å gjøre hverdagen til gjestene dine enda litt bedre. Kanskje noen av rettene jeg har samlet i denne artikkelen kan inspirere deg til å utvikle menyen, eller kanskje du ser muligheten for en take-away løsning?