Restaurant- og storhusholdningsbransjen sliter med å skaffe kvalifisere ansatte etter koronakrisen. Gjestene er tilbake, men det er fortsatt tynn bemanning både på kjøkkenet og i serveringen. Da er det viktig å tenke utenfor boksen. Her får du konkrete tips til hvordan du skal servere mange - med få hender. 

Hvordan opprettholder man kvaliteten og gir gjestene en like god opplevelse når det er få ansatte på kjøkkenet og i serveringen? Denne gangen deler jeg noen raske tips som kan gjøre det mindre ressurskrevende for deg på kjøkkenet. Tipsene er spesielt nyttige hvis du skal ha store serveringer. Ta en titt på filmen under der Bent-Åge og jeg viser noen muligheter som kanskje kan gi deg litt ny inspirasjon. Kanskje du samtidig kan innføre kjøttfrie mandager?

 

Ønsker du å gjøre som Rico og Bent Åge? Her finner du oppskriftene på rettene som lages i filmen, nemlig Fattoush og Daal.Du finner flere oppskrifter og god tips på Kokkeknep.no

Med gode baseprodukter er mye av jobben gjort

Ferdig vasket og hakket salat eller andre gode baseløsninger kan gjøre jobben mindre tidkrevende. Da rekker du å servere flere gjester selv med få ansatte, fordi du veldig enkelt kan kombinere deg frem til nye, gode retter. Å tilberede absolutt alt fra bunnen av er tidkrevende. 

Med gode baseprodukter er en del av jobben allerede gjort. Samtidig som du opprettholder høy kvalitet. I Mills Proff Partner etterlever vi de samme strenge kravene du har på ditt eget kjøkken - ofte til og med enda strengere. Føler du at fantasien ikke strekker til på kjøkkenet? Trenger du mer inspirasjon til konkrete oppskrifter? Her finner du finner du mange forskjellige oppskrifter med Plantego´ Måltidssalater som baseprodukt.

Flere Kokkeknep-filmer finner du her!

Hent inspirasjon fra Bland og Server

For å inspirere deg til å gjøre det enkelt med godt resultat har vi tatt utgangspunkt i noen av våre Plantego´ og Delikat Salater og brukt dem som base til enkle og anvendelige retter som kan settes på en buffe eller brukes som tilbehør til både fisk, kjøtt og vegetarretter. De er også enkle å lage i stor skala når anledningen krever det eller om du vil utnytte roligere tider på dagen til å forberede rushet. I guiden Bland og Server finner du også en rekke oppskrifter der disse salatene er bruk som base

Klikk for å laste ned vår guide til konseptet Bland og Server >>På konseptsiden for Bland og Server finner du også noen små filmer til inspirasjon, slike som denne under. ( Du får flere gode tips under filmen. Så les videre.)

 

De enkle tipsene og oppskriftene jeg har delt her, sammen med de korte filmene kan kanskje være nyttige bidrag inn i opplæringene av nye ansatte med liten fagkompetansen og erfaring fra bransjen.

flere tips som kan  avlaste  deg

Det er mange gode alternativer som tilbys når det ikke er mulig å lage alt fra bunnen av. Det betyr ikke at du må kompromisse med kvaliteten. En klar fordel ved å kjøpe inn endel ferdig eller halvfabrikata er også at du er sikrer kontinuitet i kvaliteten. Det kan være en utfordring, dersom personalet byttes ut ofte og vikarer må hoppe inn på kort varsel. 

Her er noen eksempler på produkter du kan bruke: 

Ferdig oppkuttede grønnsaker: Ja, det er litt dyrere, men gjør du mye av det tar det også veldig mye tid. Tid er også penger. 

Frosne råvarer: Noen matvarer taper seg minimalt på å bli fryst ned. Det kan være smart å sjekke frosne alternativer til råvarer du bruker mye av. Kanskje du finner ut at kvaliteten opprettholdes. Samtidig som du sparer deg selv og dine ansatte for mye tid som brukes på preparering i dag? 

Bake Off-produkter: Utvalget er blitt så stort, at du garantert finner noe som passer din servering, både når det gjelder brød og kaker. 

Fersk og tørr pasta: Det er tidkrevende og krever mye erfaring å lage pastaen selv. Det finnes mange gode,ferdige alternativer.

Majones og dressinger: Det er ikke vanskelig å lage majones og dressinger selv, men igjen: Det tar tid. I tillegg er det som regel ferske egg involvert. Det er en varegruppe som har større risiko for feil oppbevaring  med hensyn til temperatur og dermed redusert holdbarhetstid. Mye av denne risikoen elimineres ved å bruke ferdige produkter. Du kan også sette din egen signatur på et ferdig basisprodukt med noen enkle grep. 

Allergenfrie produkter: Et utrent personale og tidspress kan føre til at enkelte ting i forbindelse med allergener kan overses, f.eks krysskontaminering. Jo flere allergenfrie produkter du har, dess mindre risiko for at noen får servert "feil mat". Bare sjekk at kvaliteten holder ønsket standard. Allergikere setter pris på god mat de også!

Sliter du med mangel på personale og må bruke mye tid på oppgaver du normalt kan fordele til andre eller har uerfarne ansatte? Ta en titt på menyen din og det du normalt kjøper inn. Du kan sikkert finne mye avlastning ved å kjøpe halv- og helfabrikata.

Lykke til!

New call-to-action