Her er et av mine beste kokkeknep for å ta vare på rester som har hopet seg opp gjennom uka. Da slipper du å la restematen gå i søpla og tar opp kampen mot matsvinn!
Den egentlige opprinnelsen til majones er omstritt. Mest utbredt er historien om at den ble oppfunnet nærmest ved en tilfeldighet den 18.april 1756, da Hertugen av Richelieu invaderte Menorca og inntok havnebyen Mahon. Majones har temmelig sikkert fått navnet sitt derfra, men den het egentlig "Aioli Bo" og var allerede på plass i oppskriftssamlinger i 1745. Uansett opphav, majones er en flott og anvendelig saus som i utgangspunktet er en enkel emulsjon av olje, egg og noe syrlig, som eddik eller sitron. Nå, over 275 år senere, er den mer utbredt og elsket enn noensinne i profesjonelle kjøkken verden over.
Vi vet at for mange av dere er matsvinn et tema som allerede er langt oppe i bevisstheten og som det jobbes konkret med hver dag. Det er vi skikkelig stolte av. Vi vet også at dere har forskjellige forutsetninger og ressurser til å bidra, men vi vet at alle ønsker å bidra på sin måte.
Er du opptatt av å redusere matsvinn? Det er Magnus Sundin også. Han er kjøkkensjef ved Fazer-kantinen i Sjøfartsbygningen Restaurant K6, og ved hjelp av smarte tiltak og samarbeid med gjestene, har Sundin og teamet hans alltid hatt lite matsvinn. Her får du hans beste tips for å minke matavfallet.
Nedenfor finner du noen triks og knep som gjør at du enkelt kan transformere overflødige ingredienser og rester til noe godt – kanskje til og med en helt ny fredagsspesial i kantina?