«Food Can Fix It» er et populært uttrykk innen klimaarbeid, men det er klart at det gjør seg ikke helt på egen hånd.
Har du lyst til å redusere forbruket av plast på storkjøkkenet ditt? Det er mye tvil og uklarhet rundt gjenbruk av emballasje. Det generelle kravet er at det må dokumenteres at emballasjen er egnet for den maten som skal oppbevares. Har du dokumentasjonen i orden gir det deg og virksomheten din mulighet til å bidra positivt til miljøet gjennom enkle, konkrete tiltak i hverdagen. Vi snakker om bærekraft i bøtter og spann ved gjenbruk av disse!
I mer enn 14 000 år har menneskene forsøkt å forlenge matens holdbarhet på ulike måter. En konserveringsmåte som har blitt litt glemt i mange kjøkken er sylting. Hvorfor ikke prøve det? Det tar vare på gode råvarer og samtidig kan du skape et fint miljø på spisestedet ditt med fargerike, fristende glass med lekkert innhold!
Matproduksjon står for nærmere en tredjedel av de globale klimagassutslippene, så det å gjøre klimavennlige valg ved innkjøp av mat kan utgjøre en reell forskjell. Hver gang et produkt lages, hentes det ut ressurser fra naturen og det kreves energi for å produsere, lagre og transportere produktet. Hvis du kan kjøpe og forbruke smartere, blir serveringsstedet ditt mer klimavennlig.
Dette kan imidlertid virke lettere sagt enn gjort. Å bli mer bærekraftig er komplekst, og i en jungel av klimarelaterte ord, uttrykk, merkeordninger og mål, kan det være vanskelig å vite hvilke tiltak som faktisk hjelper og hva det innebærer.
Klima er et viktig område innen bærekraft. Emilie Olderskog, direktør for bærekraft og samfunnskontakt i Mills forklarer litt om hva du kan gjøre for å ta klimasmarte valg på ditt serveringssted.
Nedenfor finner du noen triks og knep som gjør at du enkelt kan transformere overflødige ingredienser og rester til noe godt – kanskje til og med en helt ny fredagsspesial i kantina?