Frittata kombiner og server

Har du noen gang opplevd å kjøpe inn for mye av et matprodukt eller latt være å bestille det fordi du har tenkt at det har vært for store kvanta? Det burde ikke være noe grunn til å engste seg, for et produkt kan svært ofte brukes på mange måter og bare kreativiteten stopper deg.

I denne artikkelen byr vi på tips til hvordan du kan utnytte det du har mye av, samtidig som du varierer menyen bare ved hjelp av ett produkt!

Tryll med ferdigsalater!

Du har helt sikkert kjøpt inn ferdigsalater for å bruke som selvstendige retter i en buffet. Rester kan som regel fint varmes og brukes som tilbehør i varmretter senere. Italiensk salat kan enkelt trylles om til coleslaw, mens bønnesalat går rett hjem i en falafel.

Potetsalat til overs, sa du? Lag en frittata – superenkelt og veldig smakfullt hvis du spanderer litt chorizo eller annen pølse i tillegg. Putter du sildebiter i potetsalaten er du allerede halvveis til et ekte dansk smørrebrød. Med ristede rugbrødskiver og en liten grønn kvast på toppen, så er du i mål!

Tomatsalsa – tusenkunstneren

Tomatsalsa er et anvendelig produkt som kan brukes til det meste. Skal du lage bruschettaer, pizzasaus eller en gryterett, har du basisen på plass. Den franske provenceinspirerte grønnsaksstuingen rataouille er en kjær venn og et allsidig produkt. Med en god fersk ferdig salsa kan du lett lage en god ratouille eller en annen god tomatisert saus med for eksempel restene fra salatbuffeten. Hva med å teste denne Chili Con Carne-retten?

Har du for eksempel strimlet kjøtt liggende, er det bare å hente fram de rødrutede dukene med det samme, for den franske gryten er straks klar; fres kjøttet i pannen – gjerne med Melange - bland sammen med ratatouillen, la det trekke til kjøttet er mørt – voilà og bon appétit! Stort enklere blir det ikke.

Meld deg på bloggen

Majones – potetens største konkurrent?

Poteten trekkes ofte fram når det gjelder størst bruksområde og mange variasjoner innen matretter. Med rette – den er absolutt anvendelig. Likevel har jeg lyst å heie litt ekstra på majonesen. Jeg tør påstå at majones kan brukes til nesten alt, enten det er salt, surt eller søtt. Har du mye majones til overs, kan det være greit å vite at den fungerer utmerket til å jevne lyse sauser, berike supper med, som smakshever i kjøttdeig og som super ingrediens i vafler, pannekakerøre og kaker. For å nevne noe.

Det er god økonomi i å utnytte et produkt til fulle. Dessuten gir det deg mulighet til å lage en variert meny – som garantert gir glade spisegjester. Prøv deg fram og del gjerne erfaringene dine med oss! Kanskje har du allerede tryllet fram egne smakfulle, gode oppskrifter?

Psst! Vil du ha ytterligere inspirasjon, kan du ta en titt på oppskriftssamlingen for smaksrike serveringsklare salater.