mersalg i kantina

Er du god på å utnytte mersalgsmulighetene i kantinedriften? Her er 5 smarte grep du kan ta for å øke omsetningen noen hakk, uten at det krever mye innsats!

Føler du deg fastlåst i lunsjtankegangen? Det ligger gode muligheter i å tenke litt utenfor boksen og utvide tilbudet utover lunsjen. Vi har tatt for oss noen av dem:

1. Too Good to Go og takeaway

Mange hotell og spisesteder har innført dette som et ledd i å redusere matsvinn. I DnB-kantina reduserte de matsvinnet med 198 kilo per måned. Det betyr minst ett tonn mindre matavfall per år. Hva med å ta det videre til din kantine? Tilby restemat i forskjellige porsjoner som folk kan plukke opp før de drar hjem. Har dere tid og ressurser til overs, kan et slikt tilbud selvfølgelig omfatte ta-med-hjem-service av annen mat også.

Meld deg på bloggen

2. Ola-pakka

Bensinstasjoner har i mange år solgt den berømte Ola-pakka. Hvorfor ikke tilby det samme i kantinen? Hvis det likevel smøres bagetter og smørbrød, trenger ikke denne jobben bety noe særlig ekstra.

3. … Eller hytteturpakke?

Stadig flere tar ovale helger og reiser rett fra jobben til hytta torsdag ettermiddag eller fredag etter lunsj. Er dette noe du kan utnytte ved for eksempel å tilby ferdig middag, matpakke eller halvstekte eller ferdige gode brød?

brødsalg i kantina

4. Frokost

Hvis det likevel er folk på jobb i kantinen fra morgenen av, kan frokosttilbud være et alternativ. Hva med å innføre månedens frokost, hotellfrokost eller fredagsfrokost hvor folk kan bestille på forhånd? Kanskje er det også et marked for å tilby dette som et møtealternativ?

5. Butikktrikset

Har det hendt at du har latt deg friste til å kjøpe varer som er satt fram ved kassa når du handler i butikken? Bruk butikktrikset selv og sett fram ekstra brød, gulrøtter eller andre små godsaker du kan friste gjestene med. Gjør det gjerne både til lunsj og for å ha noe når det berømte søtsuget melder seg i to-tiden.

Flere triks og tips for god kantinedrift

  • Vær obs på hva dere tjener penger på: Er det mest å hente på brødskiver med pålegg bør dere kanskje forsøke å gjøre de enda mer attraktive?
  • Det er også smart å vite hvem dere betjener. Kjenner du kantinegjestene dine og vet du hva de liker?
  • Mange har travle dager. Hva med å være mellomleverandør av bursdagskaker? Tilby folk å hente kake til bursdagen hos dere i stedet for å måtte dra innom bakeriet. Du kan jo enkelt bare bestille den og selge den videre med et lite påslag.
  • Noen trenger et lite puff for å komme seg til kantinen. Utnytt potensialet i å dele ukemenyen på portaler eller gjennom ukebrev.
  • De fleste av oss har godt av en selvransakelse innimellom. Det samme gjelder egen praksis. Gjør en jevnlig analyse av matplasseringen for eksempel: Plasserer du de forskjellige rettene eller ingrediensene strategisk? Tenk buffet: Det billige først i rekka, dyrere mat, som kylling etterhvert.

Helt til slutt: Vi lever i en tid hvor fokus på å redusere matsvinn er stort og viktig. Jeg regner med at du ønsker å bruke rester? Too Good to Go er som nevnt én mulighet. Forøvrig er det bare fantasien som hindrer deg i å utnytte matrestene. Ta deg tid til å tenke litt utenfor «mat»boksen. Gjør det til en vane å planlegge restemåltider. Det er bra både for miljøet og bra for omsetningen!