lettere sauser

Kraft, majones og Olivero er gode basisråvarer for å lage ulike smakfulle sauser til mange. Gjestene dine vil sette pris på smakfulle gode «restaurantsauser» til lunsj?

Men det kan bli litt tøft for mage og helse i hverdagen? Lager du dem litt lettere og mer elegante kan gjestene glede seg over litt luksus i hverdagen også. Er du klar for å lage det- helt enkelt?

Majones og Olivero i smakfulle sauser

Smør og fløte brukes vanligvis for å tykne og kreme sauser. Men skal du lage sauser til fisk, som hvit saus, tartarsaus, hvitvinssaus eller blåskjellsaus, kan majones være et bedre alternativ. Den milde syrlige smaken fra majonesen gir sausen nydelig fylde, uten å tynge den for mye. Olivero bidrar med den gode smørsmaken for å runde sausen til slutt.

Erstatter smør og rømme for melkeallergikere

For melkeallergikere er majonesen også en ypperlig erstatning for smør og rømme. Så sant den er laget av vegetabilske oljer og er laktosefri da, slik som for eksempel majonesen fra Mills er.

Se video av Bent-Åge og Rico som lager lette og luftige smørsauser med Olivero:

Lag en Hollandaisesaus som løfter retten

En saus kan fort bli den dominerende delen av en rett. Men noen ganger skal sausen bare løfte retten og fremheve de gode råvarene. Slik en lett og luftig Hollandaise kan gjøre. Her er det du trenger for å lage 20 porsjoner, kjapt og enkelt. Og det er jo bare å doble i vei, så får du saus til enda flere:

  • 2 eggeplommer
  • 400 g Olivero Steke & Bake
  • Saften av ½ sitron
  • 3 ss vann
  • 10 g salt
  • 2 g Cayennepepper

Begynn med å smelte Olivero i en kjele (i stedet for det tradisjonelle vannbadet). Ha eggeplommene, vannet, litt salt, sitronsaft og cayennepepper i en beholder eller bolle og blend med stavmikseren i eggeplomme-massen. Tilsett flytene varm Olivero i en tynn stråle mens det blendes. Smak eventuelt til med mer pepper – og vipps, så er sausen klar! Det som skiller denne oppskriften fra andre oppskrifter på Hollandaissaus er at man ikke trenger å bruke lang tid på å vispe sausen sammen over vannbad. I stedet bruker man smeltet Olivero som varmekilde og stavmikser som verktøy. Superenkelt!

Med en spumaflaske blir sausen enda lettere!

Heller du sausen over i en spumaflaske kan du holde sausen varm i opptil to timer i vannbad. Gassen og trykket fra flasken vil gjøre sausen enda mere luftig ved servering. Lurer du på hvordan dette fungerer, anbefaler vi at du tar en titt på denne videoen om smørsauser. Her ser du også fremgangsmåten for sausen.

Et par sausetips på tampen

Ok, nå vet du hvordan du enkelt kan lage en varm, lettere og deilig saus. Men det finnes jo en rekke dressinger og kalde sauser også, som kan heve et hvert måltid flere hakk. På en sunn måte. Her er et par eksempler:

Med Olivero og skummet melk som brunes og piskes, kan du raskt trylle fram velsmakende tilbehør til brød. Det er superenkelt å lage mange porsjoner som kan oppbevares kjølig til bruk. Smaktilsett urter, sitron eller havsalt.

Eller hva med en fyldig saus med røkte grillsmaker? Bland sammen BBQ-saus, Mills majones, hvitløksfedd og paprikapulver, så har du prikken over I’en når du skal servere grillet eller stekt kjøtt. Oppskriften på den og andre kalde sauser finner du her.

Har du mer tid til overs, sa du? Pisk opp en boks Olivero eller to, tilsett litt smak som for eksempel hvitløk, urter eller ditt favorittkrydder, lag rosetter og frys dem. Klart og nesten servert!