Hun har bred erfaring som kokk, og jobber i dag som enhetsleder ved Eurests kantine i Nydalen. Hun er styremedlem i Norske Kokkers Landsforening og ble i år tildelt rollen som manager for det nyopprettede Kokkelandslaget i Community Catering. Bli bedre kjent med månedens kokk, Anita Stene.

redskap

Det var moren hennes som først fikk Anita Stene interessert i kokkefaget. Anita ble tatt med til et catering- og selskapslokale der moren jobbet som servitør og ufaglært kokk. Akkurat som moren, som de siste 18 årene selv driftet det samme stedet, tok Anita et hardt grep om muligheten til å jobbe med mat.

Jeg har arvet mye fra min mor. Drivkraften, interessen for faget og viljen til å gi gjestene en unik opplevelse er utvilsomt noen av egenskapene både jeg og mamma besitter.

Liker utfordringer
Anita tok fagbrevet som kokk i 2007, og har siden jobbet i catering-, restaurant- og hotellbransjen. Takket være sin evne til å bygge og lede team, ble hun også tildelt stadig mer ansvar.

Jeg jobbet en stund som kokk. Kombinasjonen av at jeg liker utfordringer, brenner for gode resultater, og har evnen til å bygge og lede et godt team, gjorde at jeg raskt rykket opp i stillinger som soussjef og kjøkkensjef.

Mange roller
I dag jobber hun som enhetsleder i Eurests kantine på Spikerverket i Nydalen, og har vært med i moderselskapet Compass Group sitt «Culinary Team», som er med på å utvikle retter og teste nye produkter for den videre konseptualiseringen i restaurantene. I tillegg har hun tatt på seg flere roller i bransjen.

I fjor ble jeg valgt inn i styret til Norske Kokkers Landsforening i Oslo, og i år ble jeg tildelt rollen som skriver. Det er en oppgave jeg ikke var i tvil om å ta på meg. Ikke bare som en mulighet til å skape relasjoner, men også for å fremme et viktig yrke i en bransje jeg er utrolig stolt av å være en del av.

I år ble hun også tildelt rollen som manager for Norges første landslag i Community Catering, og skal lede laget til OL og VM i henholdsvis 2020 og 2021.

Dette kokkelandslaget er helt nytt fra i år, og etter en lang søkeprosess fikk jeg tildelt denne ærefulle rollen. Jeg synes det er en viktig oppgave å få fremmet for bransjen, og det er en utfordring jeg gleder meg stort over. 

action_21

1. Hva liker du best ved kokkeyrket?
Det jeg liker best ved yrket mitt er at man aldri vet hva man har i vente. Det skjer alltid noe nytt og spennende i bransjen.

2. Hva spiser du når ingen ser på?
Min guilty pleasure er 70% mørk sjokolade og lakris. 

3. Hvis vi kom til hjem til deg på middag, hva ville du servert oss?
Jeg er veldig glad i alt fra asiatisk til god gammeldags husmannskost. Siden det er høst så ville jeg satset på noe vilt, som rådyrstek med kastanjepuré, smørstekt kantarell, kremet viltsaus og urtebakte poteter.

4. Hva anser du som det viktigste du gjør i jobben din?Det er mange viktige faktorer i den daglige jobben. I bunn og grunn så er jobben å tilfredsstille de om lag 600 gjestene som spiser lunsj hver dag, samt å sørge for at mine ansatte har det bra og gøy på jobb. 

nærbilde

5. Hvis du fikk være Hellstrøm for en dag – hvor ville du ryddet opp?
Om jeg fikk være Hellstrøm for en dag så ville jeg ryddet opp i innkjøpet og kunnskapen om mat i enhver husstand. Jeg synes det er viktig å redusere matsvinn, og der har vi nordmenn mye å gå på.

6. Hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?
Det må vel være den gangen jeg brant 30 liter saus som skulle være til en gryte, like før den skulle brukes. Heldigvis ble den reddet, så det gikk ikke ut over serveringen.

7. Hva slags kjøkkenredskap ville du vært?
En god, skarp kniv selvfølgelig! Det er noe av det vi bruker daglig i et kjøkken, og ikke kan være foruten.

8. Hva er den hyggeligste tilbakemeldingen du har fått på jobb?
Det er jo alltid veldig hyggelig når gjestene er fornøyde og kommer med hyggelige tilbakemeldinger.