Remy Corbet ble født inn i en bakerfamilie med stolte, franske tradisjoner. Nå deler han sin omfattende erfaring om bakst med hele Norges bakerlandslag.

 

Skjermbilde 2019-11-06 kl. 12.36.24

- Både faren min og farfaren min var bakere. Selv har jeg bakt så lenge jeg kan huske. I ungdomsårene byttet jeg på å gå på skolen og jobbe i bakeriet. I travle tider kunne det gå opptil to uker før jeg var tilbake på skolebenken, forteller han med en ordklang som tydelig forteller hvor han har sitt opphav. 

Som 21-åring tok Remy med seg kjevla og alt han hadde lært og flyttet til Norge for å jobbe på French Bakery i Oslo. I dag, nesten 30 år senere, bærer han stolt det norske flagget på kokkejakken etter å ha tatt over som lagtrener på det norske bakerlandslaget.

- Da jeg først ble spurt i fjor høst, må jeg innrømme at jeg ble litt satt ut. Det var et utrolig stolt øyeblikk for meg, men jeg måtte likevel tenke meg om to ganger før jeg sa ja. 

Remy bor på Eidsvoll sammen med sin kone og tre barn. Til daglig jobber han som bakemester og produktutvikler for Mesterbakeren. Og ofte går mye av tiden til å følge opp bakerne på landslaget.

 

Skjermbilde 2019-11-06 kl. 12.44.39

- Det er jo ikke mer enn 24 timer i døgnet. Etter noen runder i tenkeboksen ble det omsider et ja, til tross for at jeg visste at det kom til å bli krevende. Vi må trene hardt. Og mye. Målet er å få oss hele veien til VM i Paris, sier han.

Han har allerede brukt mye av sin barndomskunnskap fra hjemlandet i konkurranseforberedelsene. 

- Jeg har tatt med meg laget på brødskulptur-kurs i Frankrike, og i september sikret vi gull i Nordic Bakery Cup. Norge har aldri vunnet prisen for beste brødskulptur i denne konkurransen før, så det er selvfølgelig ekstra stas! 

Til tross for at franskmannen har hjemlengsel i ny og ne har han funnet seg til rette i sitt nye hjemland.

- Norge er helt fantastisk. Råvarene som finnes her er helt utrolige. Gode kornprodukter og melkeprodukter er alfa og omega når de kommer til baking, sier han.

Skjermbilde 2019-11-06 kl. 12.39.27

 

1. Hva liker du best med jobben din?

Først og fremst, så føler jeg meg veldig heldig som får lov til å jobbe med noe som jeg ser på som en hobby. Jeg liker at jeg har muligheten til å være kreativ og får rom til å tenke utenfor boksen når jeg skaper nye produkter. Det er gøy! 

2. Hva er den største utfordringen du står ovenfor på jobben?

Det må nok være det å konstant skulle være nytenkende. Det er ikke alltid like lett å finne nye ingredienser som ikke brukes av andre, for å skape nye og spennende produkter til markedet.

3. Hvis du ser 5 år fremover – hva tenker du er de tre største trendene som kommer til å påvirke din del av serveringsbransjen?

Bærekraft vil nok gjeldende i større grad enn tidligere. Fremover tror jeg at begrepet vil gjelde hele veien fra produsenter til forbrukere og videre til de som håndterer avfallet. 

Jeg tror også det kommer til å bli stor etterspørsel etter økologisk og kortreist mat, med mye fokus på det "sunne", for eksempel grove surdeigsbrød. I tillegg tror jeg nye og mer varierte internasjonale bakevarer som Danish Pastry med forskjellig fylling og Brioche Feuillete'e blir tilgjengelig som mat-i-farta-produkter.

 

Skjermbilde 2019-11-06 kl. 12.32.42

4. Hvis du fikk være Hellstrøm for en dag – hvor ville du ryddet opp?

Da ville jeg tatt i et tak hos norske håndverksbakerier, og hjulpet dem til å bli mer kreative og til å utvikle nye og spennende produkter. Det er mange forbrukere som ikke er klar over forskjellene mellom et håndverksbakeri og bakerier som steker en vare de har fått ferdig fra utlandet. Jeg vil hjelpe til med å styrke posisjonen til håndverksbakeriene i Norge. 

5. Hva er du mest stolt av i din karriere?

Jeg er veldig stolt av trenerrollen. Det å få æren av å være trener på det norske bakerlandslaget er nok det jeg er mest stolt av. 

Skjermbilde 2019-11-06 kl. 12.33.19

6. Hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?

Jeg som alle andre, mister fokus noen ganger, og da kommer det brente produkter ut av stekeovnen. 

7. Hva betyr ordet bærekraft for deg?

For meg betyr bærekraft å bruke norske, og helst lokale leverandører, slik at vi kan produsere trygg og sunn mat.

8. Hvilket råd ønsker du noen hadde gitt deg på starten av din karriere?

La deg inspirere, også utenfor kjøkkenet. Inspirasjon er med på å bidra til din egen utvikling. 

9. Hva er ditt beste kokkeknep?

Her må jeg nok si presisjon. Siste touch er noe man aldri må glemme.