De som spiser hos deg setter garantert pris på noen kulinariske overraskelser. Det er mange merkedager som kan markeres med noe ekstra på menyen. Tar du med bursdager og kreative innspill fra dine kollegaer på kjøkkenet, oppdager du nok fort at HVER dag kan være en merkedag om du vil....

temadag i kantina

Nå er det ikke å anbefale å ha en merkedag hver dag. Da forsvinner litt av poenget, men skaff deg en oversikt over hvilke dager som passer best inn i ditt konsept og for dine gjester og gjør noe ekstra ut av dem.

Her er noen forslag til hvilke anledninger, temaer og dager du kan planlegge rundt.

merkedagen til en spesiell rett

 Det finnes uendelige muligheter, men det er kanskje greit å starte med noen av de mest opplagte.

  • Vaffeldagen - 25.mars
  • Kakens dag - 14. april
  • Fårikålens dag - den siste torsdagen i september
  • Kanelbolledagen - 4. oktober
  • Ostens dag - 25. oktober

Glem heller ikke de andre spesielle dager som kan knyttes mot mat, som f.eks fastelavnsøndag

Psst; vaffeldagen er som du ser allerede 25. mars, kanskje du vil starte med den!

Lanseringer - jubileer - kundeopplegg

Et godt tips er å bruke bedriftene du leverer mat til hver dag i kantina. Ta kontakt med for eksempel HR- avdelingen og spør om det er noen spesielle prosjekter på trappene du kan være med på å markere i kantina. Det kan være for eksempel lanseringer, jubileer eller kundeopplegg. Noe er det alltid på gang. Bruk gjerne bedriftenes ansattportal til å markedsføre aktivitetene dine i kantina også.

Store sportsbegivenheter.

Vi nevner i fleng både OL, VM, EM eller det interne bedriftsmesterskapet i bowling. Sport bringer alltid frem engasjement. Finn ut hva er på gang og tilpass menyen deretter. Kanskje kan leverandørene dine bidra med både forslag til menyer og materiell for å gjennomføre dagen?

Sunnhet og ernæring

Fokuset på å spise sunn og næringsrik mat avtar ikke. Gjestene dine blir stadig mer opptatt av å få kunnskap om ernæring. En mulighet er å la deg inspirere av vårt konsept BRAINFOOD som er tilrettelagt nettopp for temadager. Det er allerede blitt vanlig at det kun serveres vegetarretter en dag i uka i mange kantiner. 

Nasjonaldager

17. mai holder du mest sannsynlig stengt, men det er fullt mulig å ha markeringer enten før eller etter. Men, 17. mai er jo ikke den eneste nasjonaldagen det er mulig å gjøre litt ekstra ut av. 

Ta gjerne utgangspunkt i kollegaene dine på kjøkkenet. Det er ikke uvanlig at ansatte har internasjonal bakgrunn. Sjekk gjerne også om det er noen spesielle nasjonaliteter representert i bedriftene som spiser i kantina. De kan også bidra med inspirasjon til fine nasjonaltemadager. Er det mange amerikanere blant de ansatte kan du for eksempel lage en 4.juli markering. 

For vår kokk Rico er 5. juni en helt spesiell dag siden det er nasjonaldagen i hans kjære hjemland Danmark. Hva er vel bedre da enn å diske opp med danske "smørrebrød"?

I videoen under får du flere tips til andre merkedager og anledninger til å feire litt ekstra i kantinen.

Trenger du litt hjelp til å velge ut hvilke typisk danske retter du skal servere 5. juni? Last ned temaheftet vårt om "Dansk Matglede" under. Der finner du alt du trenger!

Klikk for å laste ned vår gratis guide til dansk matglede >>

Som nevnt, det er nok av muligheter til å piffe opp hverdager med temadag i kantina. Bruk bedriftene du leverer mat til hver dag  og be om noen ideer fra leverandørene dine. Da skapes det garantert gode opplevelser! 

Lykke til!

Kompendium til nedlasting - inspirasjon til dansk matglede!