Ønsker du å ta klimavennlige valg, men ikke om det går på bekostning av smak eller egenskaper du verdsetter høyt? Noen ganger kan det være vanskelig å velge bort eller bytte ut slike råvarer som gir en helt spesifikk smak eller kvalitet på maten du lager. Et eksempel kan være meierismør. Mills №1 Normalsaltet er laget for å kunne tilby deg et produkt som gir det samme sluttresultat både i smak, lukt og kvalitet som om du hadde brukt vanlig smør. Forskjellen er bare at det har 40 % lavere klimaavtrykk enn vanlig meierismør. Mottagelsen så langt tyder på at vi har lyktes. Vil du vite hvorfor?
Vi vet at vi skal vite hva slags fett vi spiser, fordi fett slett ikke er ett fett. Samtidig er det klart at når en ønsker en spesiell smak eller kvalitet på maten som settes på menyen, kan det være vanskelig å velge bort enkelte råvarer. Vår løsning er å tilby deg gode valg. Da trenger du ikke «kutte ut», bare «bytte ut».
Vil du lære deg å la maten råtne med stil? Behersker du fermenteringens kunst kan du imponere gjestene med smakseksplosjoner og samtidig redusere matsvinn.
Erlend Eliassen har bevis på at når beboere og pasienter får mat de liker og kan spise, bedres helsen, trivselen øker og antall liggedøgn reduseres. På kjøpet får kommunene en økonomisk gevinst.