mIlls no 1 illustrasjon

Ønsker du å ta klimavennlige valg, men ikke om det går på bekostning av smak eller egenskaper du verdsetter høyt? Noen ganger kan det være vanskelig å velge bort eller bytte ut slike råvarer som gir en helt spesifikk smak eller kvalitet på maten du lager. Et eksempel kan være meierismør. Mills №1 Normalsaltet er laget for å kunne tilby deg et produkt som gir det samme sluttresultat både i smak, lukt og kvalitet som om du hadde brukt vanlig smør. Forskjellen er bare at det har 40 % lavere klimaavtrykk enn vanlig meierismør. Mottagelsen så langt tyder på at vi har lyktes. Vil du vite hvorfor?

 

Mills №1 Normalsaltet er utviklet for fremtidens kjøkken

I Mills drømmer vi om at det i fremtidens kjøkken finnes gode produkter som gjør det mulig å beholde det beste med maten vi er vant til og verdsetter, samtidig som produktene kan bidra til en positiv forskjell for både kropp og klima. Dette var målet med å å utvikle Mills №1 Normalsaltet som et alternativ til smør. Et alternativ som har alle egenskapene og smaken som verdsettes ved meierismør. Med sin kombinasjon av klaret smør, rapsolje og kjernemelk har Mills №1 blitt et slik alternativ.  

Bytt ut, ikke kutt ut

I noen tilfeller er det en utfordring å ta klimavennlige valg om man ikke ønsker å endre for mye på det man bruker i matlagingen til vanlig. Smør kan være et slikt produkt. Det er en råvare med ganske stort klimaavtrykk. Vi vet at mange i serveringsbransjen elsker smaken av smør og de gode bruksegenskapene smør har i matlagingen.

Derfor ønsket vi å lage et alternativ med et lavere klimaavtrykk enn smør, men med akkurat de samme kvalitetene som smør har, både med hensyn til smak og egenskaper. Resultatet er Mills №1 Normalsaltet. Med et klimaavtrykk som er hele 40% lavere enn norsk meierismør har vi gjort det litt enklere å "bytte ut" uten å måtte "kutte ut" det man setter pris på.

Vi kan ikke bare si "40% lavere klimavtrykk enn meierismør"

Selvsagt må vi ha et godt dokumentert grunnlag for å si at Mills №1 har et lavere klimaavtrykk enn meierismør. For å være helt sikre på at vi hadde lykkes med å få frem et produkt med lavere klimaavtrykk, fikk vi NORSUS til å kontrollere våre beregninger og bekrefte at Mills №1 Normalsaltet har mer enn 40% lavere klimaavtrykk enn norskprodusert meierismør. Dette kunne de gjøre basert på dataene som de allerede hadde for både Mills og TINE.

Konklusjonen? Ved å bytte ut smør med Mills №1 kan du enkelt bidra til å redusere belastningen på miljøet uten å miste smaks- og bruksegenskapene som du verdsetter med smør.  

Et enkelt stepp for bedre folkehelse 

I tillegg til klaret smør og kjernemelk, inneholder Mills №1 rapsolje som bidrar til et innhold på hele 36 % umettet fett. Ernæringsmyndighetene anbefaler å redusere inntaket av mettet fett i kosten til fordel for umettet fett. Ved å være bevisst på et lavest mulig innhold av mettet fett i produktene du bruker, bidrar du også positivt til folkehelsen.

Innholdet av umettet fett i Mills №1 gjør også at produktet blir ørlite mykere og lettere å bruke enn produkter med høyere innhold av mettet fett. Du slipper med andre ord å temperere produktet før du skal bruke det. Genialt, ikke sant?

Så, er du en smørglad kokk, bidrar et bytte til Mills №1 Normalsaltet til et redusert innholdet av mettet fett i maten du lager til gjestene dine. I tillegg til det, bidrar det også med hele 40% lavere klimaavtrykk enn vanlig meierismør. Det kan du lese mer om i denne artikkelen om Mills №1 og klimaavtrykk.

New call-to-action