Påsmurt baguettPåsmurte eller fylte brødvarer tilbys verden over i utallige, varianter på alle tidspunkter av døgnet. Kan det også være et godt alternativ på en lunsjbuffet.

Smørrebrød er ikke mad og kierlighed er ikke had, er det for tiden hva du vet?

«At Smørrebrød er ikke Mad
Og Kierlighed er ikke Had
Det er for Tiden hva jeg veed
Om Smørrebrød og Kierlighed».

Johan Herman Wessels refleksjon i det velkjente lille diktet om ”Smørrebrød og Kierlighed” er kanskje et av våre mest kjente små dikt om mat. Den andre påstanden om kjærlighet er nok de fleste enige i, men den første er det nok litt mer uenighet om. 

En bra antydning på utbredelse og popularitet er at kyllingsmørbrød/sandwicher i USA allerede i 2008 passerte selveste hamburgeren som den mest serverte meny-retten på storkjøkken.

Påsmurt er absolutt aktuelt her til lands også

Det er ikke så mange serveringssteder som har egen smørbrødmeny lenger, Alle serveringssteder med respekt for seg selv hadde det for kun få år siden. Et fargerikt smørbrødbord? Husker du sist du så det? Det er virkelig et godt alternativ på en lunsjbuffet.

Mangelen på rene smørbrødmenyer betyr slett ikke at påsmurt er ut her til lands, tvert imot, en mengde versjoner påsmurt er på menyen som aldri før og det har flere årsaker.

Dette er mat kan spises i de aller fleste situasjoner, fra lunsj til barnedåp og begravelse. Fra frokost til kvelds. Fra pakke eller fra fat. På hvite duker eller på en stubbe i skogen.

Det smaker alltid godt!

Her har du tre gode grunner til å sette påsmurt på menyen

Påsmurt er noe av det enkleste du kan servere. I utgangspunktet trengs det ikke mye utstyr for å kunne tilby påsmurt av god kvalitet. Og det er enkelt å ”bygge ut” tilbudet gradvis etterhvert som man ønsker og etterspørselen øker.

Vil du ha litt inspirasjon til ideer og hva som finnes, her er en link til jorda rundt på 80 sandwicher 

Påsmurt på menyen noe av det letteste du kan variere. Bare for å illustrere dette; En amerikansk sandwichkjede viste hvordan du i prinsippet kan tilby hele 150 000 påsmurte variasjoner! Grunnlaget for å få til det er 22 toppinger, 8 ostevalg, 15 sauser, 12 kjøtt/fisk pålegg og kun 2 (!) brødvalg.

Så mange valg trenger du sikkert ikke på din meny, og vi vil vel egentlig ikke anbefale deg å prøve heller,  men det viser i hvert fall hvor enkelt det er å tilby noe for hvem som helst uansett smak.

Påsmurt er fastfood. I disse tider hvor trenden er at flere og flere ønsker sunne alternativer til tradisjonell fastfood som pølser, hamburgere og pommes frites, er sandwicher og wraps et gjennomgående sunnere valg, i tillegg til at det går like raskt å tilberede og tilby.                                                                                                                                                                                            Bahn Mi, den vietnamesiske versjonen av påsmurt baguett er et godt eksempel på påsmurt fastfood som har fått mye fokus og fotfeste i de senere årene. Vi har laget vår egen versjon av den, oppskriften finner du her. På samme siden finner du også andre tips.

Nå? Ble du inspirert til å satse på servering av påsmurt i en eller annen variant? Lykke til!