Vi i Mills Proff Partner ønsker å bidra til å løfte serveringsbransjens kompetanse ved å by på inspirasjon og smarte knep til dem med mat som yrke. Og vi tror at vi blir best sammen! Derfor presenterer vi hver måned en engasjert og dyktig matfaglig person som gjerne deler av sine kunnskaper og erfaringer. Som «Månedens Kokk» denne gang ønsker vi å løfte fram vår egen Simen Larsen som er distriktssjef for Oslo, Hedmark, Oppland og Nord-Norge i Mills Proff Partner.

I Mills Proff Partner har Simen ansvaret for de store sykehus- og institusjonskundene. Tidligere har han arbeidet i en årrekke både som kokk og kantineleder. Han tok også en pause fra matfaget og jobbet i fem år med salg av reklame - og firmaartikler, men klarte ikke å snu ryggen til kokkeyrket i lengden. – Det er mat som er min store lidenskap. På kjøkkenet snakker vi samme språk. Det er der jeg føler meg hjemme! Sier Simen Larsen. Han har også erfaring fra brannslukking, men det skal vi komme tilbake til. Simen Larsen bilde 1 i artikkel

1. Hva liker du best med jobben din?
Det er å møte dyktige «matfolk», knytte gode relasjoner i matbransjen og holde meg oppdatert på det som rører seg.  Jeg har ansvar for et stort distrikt og møter mange flotte aktører. Kokkeyrket er et spennende fag man aldri blir utlært i.

Det skjer alltid noe nytt. Det dukker opp nye trender hele tiden. Det er ingen begrensninger på hvor kreativ man kan være, og det gjelder å følge med i timen. Ellers risikerer man å bli akterutseilt. 

2. Hva er den største utfordringen du står ovenfor på jobben?

Jeg har vært i Mills i 3 år nå, og jeg har ingen spesielle utfordringer i jobben min. Det var selvfølgelig spesielt å forholde seg til en pandemi, men jeg synes vi har kommet oss støtt igjennom den. Jeg har en fin arbeidshverdag og møter flotte, dedikerte mennesker hver dag.

Mills er et selskap med gode verdier og gode produkter som jeg er stolt av å representere. Jeg har en arbeidsgiver som tenker helhetlig, er opptatt av bærekraft og tar godt vare på sine ansatte. 

Simen Larsen - bilde 4 i artikkel


3. Hvis du ser 5 år fremover - hva tenker du er de 3 største trendene som kommer til å påvirke din del av serveringsbransjen?


Det kommer til å bli enda mer fokus på grønne,  plantebaserte retter. Det er en trend som allerede er her, men som bare vil bli sterkere. Det er viktig for planeten at vi endrer matvanene våre og i større grad velger grønne alternativ.

Den andre trenden jeg vil trekke fram henger litt sammen med den første, og det er et økende fokus på lokale, kortreiste råvarer. Det gir minst klimafotavtrykk. I tillegg har krigen i Ukraina demonstrert hvor avhengige vi er av utenlandske matleverandører. Det er viktig at Norge blir mer selvforsynt.

Jeg tror også folk blir enda mer bevisste på helse og hvilken viktig rolle sunn mat har, når du skal holde deg frisk og rask og leve så lenge som mulig. 

Simen Larsen bilde 3 i artikkel


4. Hvis du fikk være Hellstrøm for en dag – hvor ville du ryddet opp?


Jeg ville tatt tak i mat- og helsefag på ungdomsskolen. Det er viktig at de yngre får mer kunnskap og interesse for mat og matlaging. Dette tror jeg også vil inspirere flere til å velge kokkeyrket.

5. Hva er du mest stolt av i din karriere?

Jeg har jobbet på flotte restauranter og hoteller og laget mat til kjendiser og kongelige, men det jeg er mest stolt av er fagbrevet mitt. Det har ført meg dit jeg er i dag.

Jeg gikk på Oslo kokk og stuerskole og var så heldig å få lærlingeplass på det historiske hotellet Lysebu på Voksenkollen. Der lærte jeg utrolig mye. Vi laget alt fra bunnen av. Vi røkte blant annet vår egen laks og hadde vaktler. Det var et spesielt og fint sted å være lærling. 

Simen Larsen  bilde 2 i artikkel


6. Hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?


Det var da jeg skulle trå til litt ute i serveringen og hadde plassert en kvinnelig gjest for nært en kandelaber med levende lys som hang på veggen.

Det var et lystig lag og når hun kastet hodet bakover i latter tok håret, med sannsynligvis mye hårspray, fyr. Min kollega reagerte heldigvis raskt med å kaste en duk over hodet hennes og fikk slokket brannen. 

7. Hva betyr ordet bærekraft for deg?

Jeg mener det er viktig og disponere matressursene våre på en måte som ivaretar planeten vår og gir god helse og levevilkår for både mennesker og dyr.

Simen Larsen bilde 5 i artikkel


8. Hvilket råd ønsker du noen hadde gitt deg i starten på din karriere?


Ikke vær redd for å gjøre feil, spør gjerne en gang for mye enn en gang for lite. Det lærer du av.

9. Hva er ditt beste kokkeknep?

Ikke gjør det for avansert! Bruk gode råvarer. Da blir som regel sluttproduktet også bra.

Tenk farger! Man spiser med øynene også.