DSC_0408

Noen ganger trenger en rett et lite smaksløft for å tilføre det lille ekstra eller løfte fram andre ingredienser. En dressing eller kald saus basert på en god majones kan være akkurat det som skal til. Da har du en basis som kan smaksettes med nesten hva som helst. I tillegg kan konsistensen justeres så den passer perfekt til din rett.

For å inspirere deg og sette fantasien i gang, har jeg plukket frem 10 spennede smakstilsetninger som garantert gir retten din et ekstra løft.

Uansett hvilken majonesdressing du ønsker å lage, trenger du en god stabil majones. Mills Ekte Majones er utvilsomt et godt utgangspunkt. Ønsker du en dressing eller saus med mer nøytral farge eller mindre kalorier, er Mills Basemajones det du trenger.

1. Dill og FENNIKELMAJONES

Dette er en super kombinasjon til fisk!

Finhakk dill og strimle eller finhakk fennikel. Juster gjerne med litt sitron.  Kjør denne i blenderen om du ønsker en fin, glatt dressing.

2. VårløkMAJONES

Denne er sabla enkel å få til!

Hemmeligheten her er å kjøre halparten av den oppkuttede våløken med majonesen i en blender og tilsette resten etterpå. Smaksett med sitron og pepper.

3. CHUTNEYMAJONES

Denne passer til det meste!

Det er mange gode chutneyer å få kjøpt. Chutneyer fungerer godt sammen med majones. I kombinasjon blir det en saus med mye smak. Men! Husk å sjekke chutneyens styrke og tilpass blandingsforholdet deretter.

Resultatet blir en god majonesdressing.

Laste ned vårt gratis kompendium Heftig smak på burgermenyen >>

4. BACONNAISE

Hemmeligheten her er baconsalt!

Baconsalt lager du slik: Stek baconskiver på 180ºC i ovn eller stekepanne til det er passe sprøstekt. Tørk av baconet og knus det sammen med litt salt i morter. Ikke vær for raus med saltet. Ferdig knust baconsalt røres inn i majonesen. 

Bacon - 930

(Deilig sprøstekt bacon og Mills majones i kombinasjon. Det kan jo ikke bli bedre enn det! Foto:Shutterstock)

5. Pestomajones

Erstatt olivenoljen med majones!

Lag en standard grønn pesto med pinjekjerner/basilikum/parmesan/hvitløk, men erstatt olivenoljen med majones til ønsket konsistens. Smak til med sitron , salt og pepper.

Synes du vanlig pesto blir litt kostbart å bruke på denne måten? Lag en pesto med mandler, ruccola, rester av gulost og hvitløk i stedet. Det fungerer fint det også.

6. Ingefær & Sesammajones

Ingefær og  ristede sesamfrø er herlig sammen!

Her kan du bruke finhakket fersk ingefær. Vil du spare litt tid, så kan du også bruke ingefærpasta kjøpt på glass. Ingefæren blandes sammen med ristede sesamfrø i majonesen.

Ønsker du litt mer smak av sesam kan du bruke en liten dæsj sesamolje eller tahini. Smak til med litt sitronsaft om det trengs.

7. Apetittsildmajones

Høres dette litt merkelig ut?

Sardiner eller ansjos brukes for eksempel både i en klassisk cæsardressing og remulade. Delikat Apetittsild gir mye av den samme smaken. Ta utgangspunkt i apetittsilden og bruk den som en smaksetter sammen med sitron og persille i en majones.

Den vil passe ekstra godt til stekte fiskeretter.

8. Nøttemajones

Her er det ekstra viktig med god allergenmerking!

Bland majonesen med ristede nøtter som er kjørt i blender. Resultatet er en god dressing til både vegetar- og kyllingretter. Her kan du bruke det meste av nøtter som pekan, valnøtt, pistasj, mandler, hasselnøtter osv.

Bruk dem hver for seg eller bland sammen det du har. Nøttemajones kan med fordel stå kaldt en stund, så smakene setter seg. 

Klikk her for å laste ned inspirasjonsguide med oppskrifter for alt påsmurt >>

9. Currymajones

Denne er en klassiker!

Det finnes veldig god ferdig currymajones å få kjøpt. Men smaken blir enda bedre, hvis du gjør det litt mer komplisert og blander  din egen majones med currypasta på glass.

Utforsk hvilken av currypastaene du synes smaker best og tilpass blandingsforholdet etter styrken. 

10. Barbecuenaisse

En killer kombinasjon!

Majones og barbecuesaus er to ingredienser som villig blander seg til noe nytt og spennende. Smaksett barbecuenaissen med ferske urter og litt lime i tillegg.

Denne er super til både grillet kjøtt og vegetarretter.

Disse ideene skal hjelpe deg til å sette din kreative kokkehjerne i sving. Det er opp til deg å leke deg frem til det som passer din rett aller best. Finn ditt særpreg som gir så god smak at gjestene dine gjerne oppsøker den igjen og igjen.

Majones er et allsidig produkt som lett kan gi ekstra gode smak til mange ulike retter. 

I oppskriftsamlingene DIGG PÅSMURT og HEFTIG SMAK PÅ BURGERMENYEN har vi samlet en rekke tips som jeg håper kan gi deg inspirasjon til å eksprimentere med smaksvarianter som kan begeistre akkurat dine gjester! Lykke til!

New call-to-action