bb 2

«Butterboard»? Hva er nå det? Butterboard (i mangel av en god norsk oversettelse) er en enkel måte å servere tradisjonelt brød og smør på med en ekstra smakfull og gjerne litt leken stil. Et smart butterboard er både dekorativt og fullt av smak. Dessuten er det enkelt å tilpasse til antall gjester i serveringen din. Sett det på bordet og gjestene dine kan bryte brødet, "dyppe" det i godt smør og kose seg til serveringen er klar.


Et godt komponert butterboard er ikke bare en pangstart på et måltid. Servert med godt brød metter det bra, samtidig som det er en sosial måte å begynne måltidet på.

Slik gjør du det

Mills №1 Normalsaltet er perfekt som utgangspunkt for et godt butterboard. Det er egentlig bare å piske den lett opp og bre utover en passende fjøl eller brett. Pass godt på at brettet er skikkelig rent før du bruker det. Pisk opp Mills №1 til en luftig og fin konsistens. Du kan gjerne smaksette den også. Noen tips til smaksetting finner du i denne linken.

Deretter er det bare å toppe brettet med de ingrediensene du ønsker. Som alltid er kontraster i både tekstur og farger noe å tenke på for et godt resultat. Nedenfor deler vi noen ideer til forskjellige butterboards hvor vi har brukt Mills №1 . La deg inspirere og bruk dem som utgangspunkt for din helt egne vri.

1.  APPELSINT (bildet over)

Pisket Mills №1  er toppet med appelsinzest, rødløk i skiver, grovhakkede mandler og frisk finhakket timian. Hvitløk  er skåret i skiver og brunet lett i pannen for rund og fin smak Til sist er det pyntet med noen friske mynteblander. Et tips er å riste mandlene litt i en tørr stekepanne, det gir enda bedre smak.

2. OST & OST

Her er det som tittelen røper, ost som er i fokus. Start med å kutte parmesan og blåmuggost i tynne skiver. Jo tynnere, jo bedre. Kapersen siler du av, skyll gjerne av dem også, de kan fort være litt for salte hvis noe av laken blir med. Å gi kapersen en rask runde i frityren før du deler dem gir også smaken en ny dimensjon. Absolutt verdt et forsøk. Grønne oliven snittes ganske enkelt i to. Synes du både kapers og oliven blir litt i overkant? Da dropper du bare en av dem. Tilslutt litt frisk rosmarin eller timian, før alt danderes pent over et tynt lag pisket Mills №1. For det lille ekstra; finhakkede valnøtter kan passe godt inn her.

bb 53. Middelhavsinspirasjon

En perfekt start på et italiensk måltid eller god liten delerett med godt brød til, f.eks foccacia. Også her passer det godt med hvitløksfedd som er ristet i en tørr panne og finsnittet. Rødløk kuttes i fine skiver, eller småhakkes om du foretrekker det. Hasselnøtter* finhakkes og soltørket tomat skjæres i strimler. Prikken over i'en blir det med frisk og finhakket timian og basilikum. Alt dette fordeles pent over et tynt lag pisket Mills №1.

* Ekstra godt blir det om du rister nøttene først. Du kan også bytte ut hasselnøttene med f.eks mandler eller valnøtter.

bb3

4. SITRUSINSPIRASJON

Enkelt og friskt. Når du har forberedt fjøla og spredd ut et pent lag med pisket Mills №1, topper du med finhakket bladpersille, rødløk skåret i pene skiver/strimler, finhakket sitronzest og nykvernet sort pepper.                            

bb4

5. Straks laks

Dette er nesten en forrett i seg selv. Røkelaks deles i fine, gjerne litt små skiver. Skjær rødløk i fine strimler, del grønne og sorte oliven i to. Fordel dette pent over et fint lag pisket Mills №1. Kvern over peppermiks (grønn, sort og rose) og et lett dryss finhakkede grønne urter.

bb6

6. søtt sting

Kombinerer du finhakket frisk dill sammen med rødløk og fenikkel i skåret i fine skiver, granateplekjerner, ertespirer og topper det med et dryss nigellafrø (smaker av løk), ja, da har du et perfekt grunnlag for et butterbord med både sødme og sting. Bare fordelt alt pent over, nettopp, et fint lag pisket Mills №1. Server det med toastet brød, litt ekstra sprøtt passer fint til denne smakskombinasjonen.

bb7

CTA Mills No1