kuvertpakning majones. porsjonsstørrelse

Spredningen av korona-viruset har gitt Nordmenn flest et nytt fokus på hygiene og hvor viktig dette er for å redusere smittefaren. Mat- og serveringsindustrien har alltid tatt dette på alvor, men nå er alle i Norge opptatt av det og tar sine forholdsregler.

Det er for en periode satt forbud mot buffetserveringer og servering av åpen mat til gjestene. For mange serveringssteder kan kuvertpakninger være en praktisk løsning som også reduserer mulig smittefare.

Stort sett er vi nordmenn bortskjemt når det kommer til mathelse og hygiene i forbindelse med matlaging. Vi har vokst opp med at norsk mat er trygg og at vi sjelden blir syke på grunn av smitte gjennom mat. Derfor har mange kanskje også blitt litt slurvete. Det har faktisk vært et informasjonsproblem for Mattilsynet å skjerpe nordmenns holdninger til mathygiene. Utbruddet av korona tvinger oss alle til å bli bevisst hvor viktig dette er. Det aller viktigste alle kan gjøre nå er å følge rådene fra helsemyndighetene nøye og finne gode løsninger for å levere maten til gjesten på en sikker måte. Kravene fra Mattilsynet til håndtering av mat og hygiene er det aller viktigste smittebegrensende tiltaket du kan bidra med.

Kuvertpakninger kan være en del av løsningen

Det er et mål for all drift og hygiene at det skal være minst mulig kontakt mellom mennesker og mat før den spises. Kuvertpakninger kan være til nytte for å begrense nærkontakt med maten.

Kuvertpakninger er praktisk for deg som skal tilberede serveringen, samtidig som det sikrer at maten kommer uberørt frem til den som skal spise det. Dette gjelder både for de serveringsstedene som kan levere ferdige porsjoner som take away eller hjemlevering og for de som fortsatt har mulighet for bordservering.

Viktig med god håndhygiene

Effekten av kuvertpakninger begrenses hvis ingen vasker hendene før de forsyner seg av en stor bolle eller eske med kuvertpakninger. Om mulig anbefaler vi at de gis ut enkeltvis, for eksempel sammen med emballasjen du selger retten i for spising utenfor serveringsstedet, via brettservering eller individuelt ved bordservering om det er aktuelt. Dette er en av mange små brikker som bidrar til at det store hygienepuslespillet gir virkning.

Det er mange leverandører som tilbyr produktene de har, som kuvertpakninger. Det være seg leverpostei, margarin, kaviar, makrell i tomat, majones, sjokoladepålegg , syltetøy, sild eller ost.

Hos oss i Mills har majones nærmest blitt et ikonisk kuvertprodukt som mange foretrekker i disse små, praktiske pakningene. Det samme med kaviar. Dersom det er relevant for deg å bruke kuvertemballasje, er dette Mills sitt sortiment av porsjonsprodukter.

Miljøeffekten av kuvertpakninger

Porsjonspakker er av noen oppfattet som uheldig for miljøet. Det er viktig at det gjøres gode vurderinger som nyanserer dette bildet. I noen sammenhenger kan det være mer miljøvennlig å bruke dette både med hensyn til smitteoverføring, men også av hensyn til matsvinn.

Noen vil i denne tiden også ha behov for større emballasjer enn kuvertprodukter, men mindre emballasjestørrelser enn de som vanligvis brukes i serveringsmarkedet. Om du for eksempel har hjemlevering av mat kan det være en mulighet å utvide sortimentet med levering av ferske brødvarer sammen med noen aktuelle påleggsprodukter som forbrukeren kjenner fra dagligvare.

Dersom dette er relevant for ditt serveringssted, finner du linker til et utvalg av Millsprodukter, margarinprodukter, Delikatprodukter og Plantego´ grønnsakspålegg og måltidssalater i dagligvarepakninger her.

Produkter i mindre emballasjer kan bidra til bedre hygiene og mindre smitteoverføring, men samtidig også gi noen nye muligheter for å oppretteholde og kanskje til og med øke salget for serveringsstedet ditt.

 

Trenger du hjelp til å se noen nye løsninger, er det bare å ta kontakt med en av oss i Mills Proff Partner på mail eller telefon. Du finner kontaktinformasjon til oss her.

Vi heier på deg!