Hvis du fortsatt holder åpent, har du sikkert lagt om menyen radikalt sammenlignet med normale forhold. Du lager mest sannsynligvis retter som kan porsjonspakkes. Alternativt har du lagt om driften til ren take away eller hjemlevering. For mange bedrifter i storhusholdningsbransjen er dette et alternativ som sikrer en viss aktivitet.
Ingen tegn på at covid-19 smitter via mat
Helsedirektoratet har bestemt at servering av mat ikke skal skje som buffet og at serveringsteder må stenge dersom de ikke kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. I tillegg anbefaler helsemyndighetene strenge hygienetiltak som skal bidra til å redusere smitte.
Ifølge mattilsynet er det ingenting som tilsier at koronaviruset smitter gjennom mat eller drikkevann. Du løper ingen smitterisiko verken ved å lage eller spise take away, så lenge du følger alle anbefalinger fra helsemyndighetene. For mange er dette en mulighet for fortsatt å kunne ha et tilbud. Og når serveringssteder stenger og alle har dratt hjem fra hyttene sine, er det mange som sitter hjemme og ønsker god mat levert på døren.
Smarte tiltak for deg som har lagt om driften
Enten om du leverer selv eller samarbeider med en leveringstjeneste som for eksempel Foodora, forsikre kundene om at dere tar forholdsregler ved levering. La for eksempel budet sette matvarene utenfor før de ringer på, for å unngå kontakt og smittespredning.
Vi anbefaler at du gjør omlegging av menyen enklest mulig. Du kan for eksempel begrense menyen til 3-5 retter med færrest mulig varelinjer. Slik unngår du overskuddsvarer og dermed minimerer matsvinn.
Under deler vi noen oppskrifter på retter som enkelt lar seg pakke i porsjonsemballasje. Flere av oppskriftene tar utgangspunkt i våre ferdige salater, slik at råvarelisten blir liten og det er enkelt å tilberede.
Bønnesalat med tyrkisk vri er en enkel og smakfull rett med få ingredienser, som fungerer godt som lunsjrett eller tilbehør.
Bahn min er en vietnamesisk smaksbombe av en baguette, og et ypperlig lunsjalternativ.
Tabbouleh av Plantego´Bulgursalat gir deg smaken av Midtøsten. Alt du trenger å gjøre er å tilsette hakkede urter.
Tomat- og bønnesalat med Delikat salsa er superenkelt å lage, og fungerer både som lunsj med brød til eller som et tilbehør som passer til det meste av kjøtt, fugl eller fisk. Eller som en vegetarrett om du ønsker det
Quinosalat med tomat og varme krydder - Midtøstenstyle kan serveres som en kald salat og eller som en varmrett.
BBQ bacon og Delikat coleslaw sliders er burgere på sitt beste. Små sliders er praktiske å spise i farten i tillegg til at de er veldig gode og enkle å pakke.
Kål- og kyllingsalat med sitron er et godt salatalternativ til ren vegetar.
Havre og rødbetsalat med ristede nøtter og tørket frukt er et næringsrikt og sunt måltid som er enkelt å tilberede. Fargerikt og fint med sprøtt innslag av nøtter.
Vi vet at dette er en utfordrende tid for oss alle i serveringsbransjen. Trenger du hjelp til å se noen nye løsninger, vil vi i Mills Proff Partner gjerne hjelpe deg hvis vi kan. Vi har dyktige matfaglige folk, i tillegg til høy kompetanse innen ernæring, matsikkerhet og kvalitet.
Ta gjerne kontakt med en av oss som du finner kontaktinformasjon til her.
Send gjerne gode tips om du har funnet en smart løsning på problemet du har i disse Koronatider til millsproffpartner@mills.no.
Vi heier på dere!