Skjermbilde 2020-03-24 kl. 20.01.17

I en travel hverdag er det mange som setter pris på rask og god mat. Med få ingredienser og litt kreativitet kan du enkelt lage mange fristende retter, uten at prislappen blir enorm. I dette blogginnlegget vil vi gi deg tips til smakfulle retter som passer perfekt til take away.

Nye vaner etter pandemien

Det er ingen tvil om at nordmenn er flinke til å unne seg god take away. Matleveringsaktører meldte om at antallet lunsjbestillinger har økt kraftig siden 2020. Kanskje ikke så rart da folk ble sendt på hjemmekontor og måtte finne et alternativ til lunsjen i kantina. Imidlertid ser det ut til at mange har blitt godt vant til den lille hverdagsluksusen og vil fortsette å bestille take away jevnlig.

Uansett om du driver restaurant eller kantine vil nok god mat som er enkel å ta med seg være populært. I tillegg er det viktig for mange at prisen ikke er for høy. Her får du våre beste tips til kjapp, smakfull og rimelige retter:

Gode smaker med få ingredienser 

Hvis du ikke har tilbudt take away før anbefaler vi at du gjør menyen enklest mulig. Du kan for eksempel begynne med 3-5 retter med færrest mulig varelinjer. Slik unngår du overskuddsvarer og dermed minimerer matsvinn. Et godt tips er å bruke samme base i flere retter, men med forskjellige tilbehør og smaker.

Under deler vi noen oppskrifter på retter som enkelt lar seg pakke i porsjonsemballasje. Flere av oppskriftene tar utgangspunkt i våre ferdige salater, slik at råvarelisten blir liten og det er enkelt å tilberede.  

Bahn mi er en vietnamesisk smaksbombe av en baguette, og et ypperlig lunsjalternativ.  

BBQ bacon og Delikat coleslaw sliders er burgere på sitt beste. Små sliders er praktiske å spise i farten i tillegg til at de er veldig gode og enkle å pakke.  

Kål- og kyllingsalat med sitron er et godt salatalternativ til ren vegetar.  

Havre og rødbetsalat med ristede nøtter og frukt er et næringsrikt og sunt måltid som er enkelt å tilberede. Fargerikt og fint med sprøtt innslag av nøtter.

Havre-og-rødbet-e1574329534545-1600x508

Enkle retter med ferdige salater

Mills' ferdige salater er et godt utgangspunkt for enkle retter med mye smak! Prøv deg frem med grønnsaker, kjøtt og urter. Her får du noen av våre store favoritter:

Bønnesalat med tyrkisk vri er en enkel og smakfull rett med få ingredienser, som fungerer godt som lunsjrett eller tilbehør.

Tabbouleh av Plantego´Bulgursalat gir deg smaken av Midtøsten. Alt du trenger å gjøre er å tilsette hakkede urter.

Tomat- og bønnesalat med Delikat salsa er superenkelt å lage, og fungerer både som lunsj med brød til eller som et tilbehør som passer til det meste av kjøtt, fugl eller fisk. Eller som en vegetarrett om du ønsker det.

Quinosalat med tomat og varme krydder - Midtøstenstyle kan serveres som en kald salat og eller som en varmrett.

Trenger du hjelp til å se noen nye løsninger, vil vi i Mills Proff Partner gjerne hjelpe deg. Vi har dyktige matfaglige folk, i tillegg til høy kompetanse innen ernæring, matsikkerhet og kvalitet.

Ta gjerne kontakt med en av oss som du finner kontaktinformasjon tilher.

Send oss gjerne dine favorittoppskrifter til millsproffpartner@mills.no 

Vi heier på dere!

New call-to-action