Hva kan du kombinere hummus med, og hvordan kan du servere den? Det meste faktisk. Her finner du noen av mine favoritter.
Falafel er gatemat som har eksistert på menyen til mange gatekjøkken i åresvis, men har levd litt i skyggen av sin mer kjente bror kebaben. Det begynner det å bli en endring på nå. Stadig flere har falafel som selve bærebjelken i sin meny, og serverer den på mange forskjellige måter.
Har du smakt på hummus, tabouleh, falafel, pita og baba ghanoush? Mat fra Midtøsten er i vinden som aldri før, og påvirkningen ser ut til å bli enda sterkere i tiden som kommer. Jeg har fått smaken på mat fra denne delen av verden selv. Faktisk så synes jeg det er så godt at jeg tok med meg Bent-Åge til Istanbul, for å få førstehånds kunnskap fra lokale eksperter.
Synes du fattoush, tabouleh, foul eller baba ganoush høres fremmed og komplisert ut? Ikke la deg skremme. Bak de ukjente navnene finner du kjente råvarer som er enkle å kombinere. Spennende, men stort sett ikke ukjente krydder gir den karakteristiske smaken.