I mai kommer merkedagene som perler på snor. Det gir alle dere som driver kantine eller storkjøkken en gyllen mulighet til å tilby noe ekstra til gjestene. Hva med å tilby deilig fristende kaker eller bakverk som de kan ta med seg hjem?
Fridagene og merkedagene kommer på rekke og rad i mai: 1.mai, 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og pinsen tidlig i juni. Det betyr at det er mange dager hvor kantina ikke har så mange gjester som normalt.
Røde dager innebærer som kjent også inneklemte dager, hvor mange benytter anledningen til å ta seg en feriedag for å få langfri. Kanskje er det også mange som fortsatt er på hjemmekontor, fordi hybridløsninger er den nye normalen?
Hjelp til med kakebakingen!
Samtidig er det høysesong for konfirmasjon, dåp og bryllup. Selv om det ikke er like mange som bruker kantina daglig, kan de allikevel trenge din hjelp. Høytid er kaketid, og tid er som kjent et knapphetsgode for de fleste av oss.
Benytt anledningen til å hjelpe til med kaker og bakst! Bak allerede nå og selg til gjestene før fridagene kommer. Her får du tips om fem lekre kakeoppskrifter. Alle disse er også enkle å fryse ned. På den måten kan du lage opp store porsjoner, slik at du har lekkerhetene lett tilgjengelig i fryseren.
Hva med å selge disse lekre 17.mai muffinsene i kantina? Her er det pynten som er avgjørende, så disse kan også raskt gjøres om til MPG-muffins ved å kun trikse litt med dekoren. Kanskje bytte til regnbuetema i anledning Eurovision? Det er bare fantasien som setter grensen. Denne oppskriften på brownie er også virkelig å anbefale. Og i likhet med muffinsene, så kan pynten varieres i det uendelige, selv om den rene, saftige smaken av brownie ofte er god nok i seg selv.
Bake- og konditorlandslagets grunnoppskrift
Suksessterte er jo en klassiker på et hvert festbord. Hva med å lage opp en del bunner som du fryser ned. Så er det bare å lage den nydelige vaniljekremen rett før servering?
Makroner er også en sikker hit og kan varieres i det uendelige. Her har du en magisk variant i limegrønn og oransje, men disse kan enkelt lages opp i for eksempel rødt/hvitt/ blått - Vipps så har du 17.mai-makroner.
Hva er vel en festdag uten sjokoladekake? Her kan du gjøre det samme som med suksessterten. Lag opp et større parti med "kakebunner". Så er det kun pynten som gjenstår. Pyntingen kan kunden som kjøper kakebunn enten gjøre selv. Eller om du har tid, så kan du bruke våre tips fra denne enkle guiden til vakker kakepynt.
Her er alle oppskriftene
- 17.mai eller MGP-muffins
- Oppned brownie
- Suksessterte med vaniljekrem
- Magiske Makroner
- Baker- og konditorlandslagets sjokoladekake
Alle disse er som nevnt også supre å fryse ned. Makroner for eksempel blir i likhet med kransekake bare enda seigere og deiligere ved frysing og tiner raskt!
Usikker på om du har tid?
Nå tenker du kanskje at dette er en veldig god ide, men jeg har jo ikke tid til dette inne i mellom alle de andre oppgavene mine. Men du trenger ikke stå opp med fuglene og jobbe dobbelt for å få til dette. Selve bakeprosessen tar ikke lang tid. Det som tar tid er steking og eventuelt heving og da kan du selvsagt gjøre andre yting på kjøkkenet. Så du har tid til å bake på tidspunkter hvor det ikke er så hektisk ellers.
For å markedsføre tilbudet kan du bruke ansattportaler på de ulike arbeidsplassene som bruker kantina til vanlig. Ta kontakt med HR eller markedssjef for å få sendt ut informasjon via e-post eller sosiale medier.
Er du usikker på hvor populært dette vil være?
Ta opp forhåndsbestillinger og lag opp små prøvevarianter av de ulike kakene som du tester ut for salg. Jeg er sikker på at dette blir populært! Lykke til!