Dette er en viktig og hektisk periode for alle i serveringsbransjen. I Mills Proff Partner har vi mange faglærte kokker og bakere. Vi ønsker å dele av vår matfaglige kompetanse og ba dem om oppskrifter og tips som kan gi deg inspirasjon til retter som både er smakfulle, effektive og enkle. Tips som gjør at du kan by på retter som skaper begeistring, også når det koker som mest.
Noen av de gode tipsene de kom opp med var salater, noen helt vegetar og noen med fisk. Noen passer godt som vegetaralternativer eller som sideretter, noen er en rett i seg selv. Prøv dem gjerne eller bruk dem som grunnlag for egne retter. Her er våre fem favorittsalater til jul!
Vil du ha enda flere ideer? Da vil du ha glede av denne: Ett produkt = Flere muligheter
Denne salaten byr på masse gode
julesmaker i tillegg til at den er en fest
for øyet.
Klementiner gir sødme, granateple
syrlighet og blåmuggosten gir en god salt kontrast.
Kan serveres som et rent vegetaralternativ eller som et spennende tilbehør til hvitt kjøtt. eller begge deler.
I denne oppskriften har vi brukt Plantego' Bygg & bønnesalat
Vegetarretter blir stadig mer etterspurt, også i førjulssesongen. Her er et godt salatalternativ med mange spennende smakskombinasjoner.
Denne kan fint serveres for seg med
godt brød til eller som et tilbehør.
I denne oppskriften har vi brukt Plantego' Bulgursalat
Sild er definitivt en del av førjulsmenyen og den fortjener å skinne på menyen. Den milde, kremete silden trives med kontraster i smak og konsistenser. Det får den i fullt monn i denne salaten hvor den har fått selskap av appelsin, eple og valnøtter.
I denne og neste oppskrift har vi brukt Delikat Kremet kryddersursild
Vi er så glad i silda vår at vi tar med en god salatvariant til. Her blir den servert med ganske tradisjonelt tilbehør, men på en litt anderledes måte, nærmest som en potetsalat.
Denne kan du servere på tallerken som en forrett eller på buffet som en del av sildeanretningen. Husk at den fortjener godt brød til.
Røkelaks er også et fast innslag på førjulsmenyen. Her er en litt annerledes og fargerik måte å servere den på.
Har du fisk til overs fra andre retter fungerer det godt å kombinere sammen med røkelaksen. Her har vi brukt torsk.
En frisk gul Ravigottesaus setter prikken over I-en på denne retten. Vi har brukt sausen på en litt kreativ måte her, men du kan selvsagt servere den ved siden av også.
I denne oppskriften har vi brukt Plantego' Byggrynsalat