Baguetter, toast, blings, sandwicher eller wraps er noe av det enkleste du kan sette på menyen, tilberede og servere. Variasjonsmulighetene med påsmurt er nærmest uendelige. Det skal faktisk ikke så mye til for ha potensielt 150 000 kombinasjoner på menyen! I tillegg er det noe av det mest lønnsomme du kan tilby gjestene dine.
Påsmurte brødvarer som baguetter, sandwiches og wraps tilbys verden over i utallige varianter og på alle tidspunkter av døgnet.
At disse er aktuelle på menyen som aldri før, er det mange gode grunner til. I utgangspunktet trengs det ikke mye utstyr for å kunne tilby påsmurt av god kvalitet. I tillegg er det enkelt å ”bygge ut” tilbudet gradvis etter hvert som du har behov for det.
Påsmurt på menyen er noe av det letteste du kan variere. Bare for å illustrere dette; en amerikansk sandwich-kjede viste hvordan du i prinsippet kan tilby hele 150 000 påsmurtvariasjoner! Grunnlaget for å få til det var 22 toppinger, 8 ostevalg, 15 sauser, 12 kjøtt/fisk pålegg og kun 2 (!) brødvalg.
Så mange valg trenger du sikkert ikke på din meny, og jeg vil vel egentlig ikke anbefale deg å prøve heller, men det viser hvor enkelt det er å kunne tilby noe for alle, uansett smak og preferanser.
Påsmurt er enkel fastfood. En hovedtrend er at flere og flere nå ønsker sunne alternativer til tradisjonell fastfood som pølser, hamburgere og pommes frites. Sandwicher og wraps er gjennomgående sunnere valg, i tillegg til at det går like raskt, om ikke raskere å tilberede og servere.
Ønsker du å bli inspirert? Nedenfor deler jeg noen ideer som kan hjelpe deg i gang med en fenomenal påsmurtmeny.
Melt sandwich, er en populær toast fra USA. Det er en åpen eller lukket sandwich hvor hovedingrediensen er revet ost. Kombinert med tunfisk har du den mest utbredte varianten; en Tuna melt som du ser på bildet. Til denne passer det med et lite majonestriks som gjør toasten ekstra sprø og fin. Anbefales!
Croque-monsieur har sin opprinnelse i Frankrike og er et grillet dobbeltsmørbrød med ost og skinke. Legger du et stekt egg på toppen i tillegg, kan du servere en Croque madam.
Caprese er en italiensk godbit. Det du trenger er godt brød, mozzarella, gode tomater og frisk basilikum. Fullføres med litt god olivenolje, aioli, salt og pepper. Mer skal ikke til. Det er enkelt og veldig godt. Her er vår versjon.
Til slutt byr vi på en skikkelig solid blings. Denne kan nesten serveres som en dessert. En variant av Peanutbutter/Jelly-sandwichen var Elvis sin favoritt. Han brukte i følge ryktene bacon i tillegg og frityrstekte den. Vi går for en litt enklere variant, men vi lover at den metter godt den også.
Dette er bare et ørlite utvalg av alle variasjoner du kan lage av sandwicher. Vi lover å komme tilbake med flere etterhvert, men i mellomtiden kan du prøve deg frem og lage din egen signatursandwich. Slår den an, kan du ha en gullgruve på menyen som folk stadig kommer tilbake til deg for å spise.