Allerede som 11-åring visste Christer Rødseth at han ville bli kokk. I dag er han kaptein på Det norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og opptatt av at kokkeyrket først og fremst er et lagarbeid. Bli bedre kjent med månedens kokk, Christer Rødseth.
Christer Rødseth (27) fra Aurskog har alltid vært trygg på at det var kjøkkenveien han ville gå. Onkelen hans var kokk, og Rødseth var ofte med han på jobb. Som 11-åring fikk han på seg både kokkebukse og hatt, og fra da av var valget enkelt – han skulle bli kokk. I dag er han kjøkkensjef på Vaaghals, som i 2015 ble kåret til den beste nye restauranten i Norge, og klar for sitt aller første VM som kaptein på Det norske Kokkelandslaget.
Fra oppvaskhjelp til kaptein
Som 16-åring hjalp Rødseth til med oppvasken da kokkelandslaget trente på skolen på Sørumsand der han var elev. I 2015 ble han kaptein for juniorlandslaget og for ett år siden tok han over som kaptein for seniorlandslaget.
– Kokkelandslaget har hevdet seg med topplasseringer de siste årene, så nå må vi gi gass for å nå toppen. Det er helt klart neste mål, sier kapteinen.
Jobben som kaptein består i å lede laget og å konkurrere selv, og en blanding av organisering av samlinger og sponsorjobbing.
– Først og fremst er det laget som jobber sammen. Vi trener nesten annenhver helg, så det er ganske intenst frem til konkurransen i november. Kaldmaten er krevende. Alt må gjøres innenfor en tidsramme, og her kan detaljer som støv og andre ting påvirke. Det er en helt egen måte å jobbe på. På varmmatsamlingen jobbes det med gjennomkjøring av maten, forklarer Rødseth.