Vi i Mills Proff Partner ønsker å bidra til å løfte serveringsbransjens kompetanse ved å by på inspirasjon og smarte knep til dere med mat som yrke. Og vi tror at vi blir best sammen! Siden vi startet bloggen "Kokkeknep" har vi presentert en ny kokk hver måned. Alle har bidratt raust med sine erfaringer, betrakninger og gode historier fra sin kjøkkenkarriere. Ikke minst har de bydd på en oppskrift fra sitt kjøkken. Det er ikke alltid så lett å huske alt, så vi har tillatt oss å plukke ut 5 kokkeknep som er verdt å merke seg.


Ulf Inge

Ulf Inge Vien
Slobrua Gjestegård

Mitt beste kokkeknep:
Det er at en bør dyrke frem de rene og naturlige smakene. Samtidig er det viktig at maten ser delikat ut, samme hva gjesten bestiller, eller om det er voksne eller barn.

Ulf Inge byr på en av sine bestselgere; Kveitefilet med bønnesalat.

Les hele intervjuet med Ulf Inge her

Martin

Martin Christiansen
Hos Martin i Fredrikstad

Mitt beste kokkeknep:
Det er å gå etter Remas konsept – det enkle er ofte det beste. Vær minimalistisk i det du gjør, men sett høyt fokus på smak.

Martins tilsynelatende enkle, men velkomponerte platte får stå som et godt eksempel på akkurat det.

Les hele intervjuet med Martin her

Darius

Darius Grishenka
Kantina ved forskningsinstituttet SINTEF i Oslo

Mitt beste kokkeknep:
Det er å lage mat med kjærlighet.
Jeg elsker mat, og det åpner mange dører. Et lurt knep når du skal lage mat er å visualisere hvordan retten skal se ut i hodet ditt før du begynner. Og husk: Ikke server mat til andre som du ikke kunne tenke deg å spise selv.

Darius sitt eget bidrag til oppskrift;
piroger med meksikansk bønnesalat, bekrefter at han absolutt lever etter sin egen lære.

Les hele intervjuet med Darius her

Per Kristian Kivle

Per Kristian Kivle
Forandringshuset Holmlia

Mitt beste kokkeknep:
Enkelt; Det er å blindsteke terter med klingfilm og ris.

Per Kristian disket opp med en blandet salat med en kapersvinaigrette. Denne salaten kan både serveres som oppskriften til Per Kristian eller være god inspirasjon til å utnytte det som en har for hånden. Akkurat som de gjør på Forandringshuset.

Les hele intervjuet med Per Kristian her

     

MartheMarthe Kilen
Fru neliK

Mitt beste kokkeknep:
Lek deg! Lek deg med dekorering og smakskombinasjoner. Det er kanskje ikke så vanlig å tenke sånn når det gjelder kaker, men det er sånn jeg har kommet frem til noen av mine beste oppskrifter. Jeg leker, smaker, prøver og feiler, og plutselig har jeg en ny kakefavoritt på menyen. Vær din egen produktutvikler!

Oppskriften på Marthe's Peanutfudge er et godt eksempel på det.

Les hele intervjuet med Marthe her