Vi serverer stadig vår Delikat Sild i nye og spennende kombinasjoner. Her byr vår mann Simon i Bergen på noen superenkle, litt uvante og veldig godt mottatte silderetter. Perfekt på førjulsbuffeter eller når du ellers vil by på noen skikkelige godbiter.
Det beste tipset? Gjør det enkelt.
Sild i lake eller saus er temmelig takknemlige med tanke på å kombinasjon med andre smaker og teksturer. Det skal ikke mye til for å lage noe som gir en ekstra smaksopplevelse og fremstår som noe ganske annet enn "vanlig sild på glass og ikke så mye mer". God sild fortjener virkelig noe ekstra.
Vi har laget et helt kompendie med gode sildetips du kan laste ned
Tekstur
Det er ikke helt uvanlig å supplere for eks sursild og tomatsild med gode mengder nyskåret løk. Ikke bare smaker løken godt etter et besøk i saus eller lake, den gir også en knasende god kontrast til den myke silda. Det er mange ting du kan bruke for å tilføre noen knasende sprø elementer som høyner smaksopplevelsen
På bildet er Delikat Tomatsild kombinert med sprø flak av havreknekkebrød. Fint kuttet slangeagurk og eplebiter gir også sprø kontrast til silda.
Nøtter bidrar også en på god måte både med tekstur og smak. Valnøtter og mandler passer bra, men her er det bare å prøve seg frem.
Vi har brukt mye tid på å komponere sildetips med spennende smakskombinasjoner. Her kan du lese om noen flere ideer.
Det går fint å tenke litt utenfor det tradisjonelle når du komponerer småretter med sild. På bildet er det brukt Delikat Sursild, kombinert med syltet ingefær. Bønner er kanskje ikke det første man tenker på i kombinasjon med sild, men her bidrar de irrgrønne Edamamebønnene med både farge, tekstur og smak.
Litt finhakket rødløk og gressløk gjør dette til en ordentlig god silderett som også tåler litt soyasaus om du ønsker et enda rikere smaksbilde.
Her er det lagt opp på fat, men dette kan enkelt serveres i små skåler, på en liten skive rugbrød eller på en lompe.
Som nevnt er sild enkelt å variere og lett å kombinere med andre råvarer. Har du lyst til å by på et utvalg med silderetter uten å bruke altfor mye tid kan du ta en titt på bildet.
Øverst finner du samme retten som beskrevet over, altså Delikat Sursild med Edamamebønner, hakket rødløk og hakket gressløk.
I midten er Delikat Karrisild lagt på en potetlompe og fått et garnityr av finhakket rødløk og finhakket gressløk. Her kan du fint supplere med finhakket eple også.
Nederst finner du Delikat Tomatsild med flatbrød og garnert med, nettopp, hakket rødløk og hakket gressløk. Ved å bruke mye av det samme, finhakkede garnityret har du spart mye tid, samtidig som du har tre sildegodbiter med tre forskjellige smaksbilder.
Håper du fikk lyst til å leke deg litt med sildeserveringen din nå frem mot jul.
Lykke sild, sier Simon!