Finneidfjord Røkt Garum er et unikt håndverksprodukt laget av rognen fra skrei som har sin første tid i det kalde klare Barentshavet før den tar turen til norskekysten for gyting fra januar til april.
Skreien er kjent for sitt faste, hvite kjøtt, sin delikate smak og flotte rogn. Skreirognen behandles med stor omsorg når den saltes, sukres og så lagres på tønner i 9-18 måneder for å modnes. Deretter kommer en lang håndverksprosess med jevnlig rulling av tønnene og løpende kvalitetskontroller. Neste steg er røking av rognene på ekte bøkeflis.
Ut av denne fantastiske rognen og dette tradisjonsrike håndverket kommer to unike produkter; Finneidfjord Garum Røkt og Mills Kaviar. Finneidfjord Garum Røkt har en helt unik kjøttfull umamismak som med bare få dråper bidrar som en fantastisk smaksforsterker i nesten alle typer retter.
Nysgjerrig på å teste? Finneidfjord Garum Røkt kan kjøpes gjennom dyrket.no.
Vi kan røpe at selveste Restaurant Maemo har gitt tommel opp for Finneidfjord Garum Røkt, og vi innrømmer gjerne at vi er ganske stolte av det!