Effektiv_kantinedrift

Serverer du for store porsjoner? Hverken gjesten, kloden eller økonomien har godt av det. Kan du fermentere? Det høres vanskeligere ut enn det er. Eller kanskje er du interessert i bedre økonomien med mersalg?

God kantinedrift er en sammensatt geskjeft. I denne artikkelen har vi samlet våre beste kokkeknep, slik at du kan plukke opp et tips eller to for å gjøre ditt serveringssted enda litt bedre.

Kantinen betyr mye for gjestene dine

Jobben du gjør i kantinen har mye å si for gjestene dine. Kantinen betyr faktisk så mye for folk at en fjerdedel mener at kantinen er viktig ved valg av jobb. Derfor kan små forbedringer være noe gjestene dine verdsetter høyt.

Tenk bare på matsvinn. I Norge kaster vi minimum 400 000 tonn mat i året. Dette er noe flere og flere gjester er bevisste på og ønsker å gjøre noe med. Ifølge en undersøkelse fra Forbrukerrådet ønsker fire av fem å redusere matsvinn, både av hensyn til økonomi og miljø. Det å servere gjestene dine passe porsjonsstørrelser er med andre ord noe de vil sette pris på.

Du kan også få brukt varer du har liggende i kantinen ved å lage små mellommåltid gjestene dine kan kjøpe med seg hjem. Når stadig flere verken har tid eller lyst til å lage mat etter jobb, kan dette være et kjærkomment tilbud i en hektisk hverdag.

 

 

 

Variasjonene kantinegjestene vil elske

Det at forandring fryder er ikke noe nytt. Men enkelte ganger stopper kreativiteten opp, og det kan være vanskelig å finne på ting som verken krever for mye tid eller penger. Fermentering er et enkelt tiltak som kan gi rettene dine et ekstra smaksløft. Hvordan du gjør det kan du lese mer om her.

Eller kanskje det er på tide å servere noe annet enn vafler på fredagene? Scones med nøtter og salt karamell er et alternativ gjestene dine kommer til å elske. Ta gjerne en titt på bloggen vår Kokkeknep dersom du leter etter flere måter å optimalisere kantinedriften påNew call-to-action